Hej hopp

Uppdaterar inte här alls nu mera. Inte haft tid och ork och kanske inte så spännande att följa 🙂 ?

I alla fall så är dagsläget så här: Jag är ensam i helgen med två barn hemma, Sigrid sover hos mormor och morfar i natt. Samuel är i Stockholm och hjälper sin bror att flytta. Regnet öser ner ute och vi har haft en underbart lugn dag, för att vara oss. För i detta hem är det alltid en konflikt igång. Alltid ett barn som känner sig förbisett av sina föräldrar eller av sina syskon. Syskonbråk som alltid slutar i gap och gråt. Antingen är det barnen eller så är det någon förälder som får nog av kaoset. Ljudvolymen här är hög och bitsk. Grannarna undrar nog 🙂

I går fyllde våran Sigrid äntligen 7 år. Som hon väntat. Hon börjar bli så stor nu och det är spännande att följa sin egen sjuåring! Allt hon går igenom är ju nytt för oss, hon är vår testdocka i de olika åldersstegen. Stackarn. I veckan börjar hon 1:an i Asperöskolan.

På måndag börjar vi jobba igen efter semestern. Detta är vår första termin när vi börjar jobba båda två på samma gång och svensonlivet är i full gång. Livspussel. Guuuu så trist. Men skönt på samma gång. Vårt svensonliv sticker kanske ut något då vi bosatt oss i skärgården. Nu lever vi slaviskt efter båttiderna och planerar alltid hur vi ska få hem varorna från butiken på fastlandet. Varje mjölkpaket vägs noga i handen, är det värt det, orkar jag bära? Och gud nåde om jag glömmer dramaten vid ett inköp 🙂

Men det är ett gott liv vi har här på Asperö. Sommaren kanske inte varit strålande i vädersynpunkt, men helt ok för oss. Vi trivs i vårt hus. Barnen har fått vänner och vi har badat mycket. Folk har hälsat på i omgångar och växthuset fylls med tomater och gurkor och vi börjar förstå vilka växter vi har i trädgården. Planerar redan vad vi ska plantera nästa år! Nu väntar hösten och vintern, vi återkommer med hur det är och känns på riktigt när ett år gått 🙂

Hoppas ni också haft en fin sommar!

/Emma

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: