Ny säsong av Familjer på äventyr

Skärmavbild 2017-01-04 kl. 21.06.05.png

En av familjerna bor på Grönland (Bild från svt.se)

Nu drar en ny säsong igång av Familjer på äventyr, såg trailern för programmet idag på SVT. Det gick en rysning igenom hela min kropp, minns förra året när ”vår” reklam gick på SVT vid den här tiden och det surrealistiska i att sen se sig själv på tv i 8 veckor.
Vi ångrar inte att vi var med, vi har fått så mycket uppmuntrande ord under året som gått, att man fått inspirera, trots att jag alltid hävdat att vi inte gjorde så mycket äventyrligt. Det ni såg på tv var vår vardag i Ecuador, dock med twisten att vi skulle återvända till exotiska Sverige…
Det vi är glada att vi fick dela med alla, var att våga följa drömmen och att det går!

Nu har vi varit i Sverige i 1,5 år. Alltså tid. Den är så svår att förhålla sig till. Tycker stundtals att tiden inte går alls i den takt jag vill och i nästa stund vill jag bara stanna upp. Sen vi kommit hem har Samuel och jag fått fasta jobb, utan att söka ett enda av dem, det kan vi till viss del tacka tv för, men mest ser vi att Gud varit med i den processen. För det är häftigt när två personer från en arbetsplats sitter i varsitt hem och tittar på Familjer på äventyr och nästa dag ringer varandra och säger nästan i munn på varandra: jag har hittat den vi ska ha till jobbet, och sen säger båda: Han Samuel på tv.
Sen ber jag en stilla bön till Gud och säger väldigt konkret ”Det jag vill är att jobba med kommunikation i en kyrka eller kristen organisation, men jag vet att sådana jobb knappt finns, men bara så du vet Gud, så är det det jag helst vill” och efter ett tag skickar en kompis jag inte hört från på länge, att någon i Saron vill ha tag på mig, det var något om ett jobb. Då har två som känner till mig och vad jag gjort tidigare tipsat om mig på typ samma dag. Och nu har jag titeln ”kommunikatör och samordnare” och jag stortrivs.
Det vi inte kommit så långt med är vår boendesituation. Vi befinner oss fortfarande i lägenheten i villan.
Nästa vecka börjar Beda på förskolan. Det är nu jag tycker tiden gått lite för fort. När blev hon en liten skojare? Nu 15 månader och börjar på avdelningen Räkan.

Så senaste nytt om kaffet. Vi har fått hem kaffe från Jipijapa (inte vårt eget) som vi ska provrosta. Vi har ett litet företag på gång tillsammans med två andra som vill investera 🙂 Men eftersom vi jobbar och livet rullar på, så har vi inte hunnit hitta ett bra rosteri, där vi kan testa vårt kaffe. Så om ni vet något bra, hör av er!

Nu ser vi fram emot att följa de nya familjerna i SVT och luta oss tillbaka och njuta av att det inte är vi som ska synas i år…

Läs om de nya familjerna här.

/Emma

4 tankar om “Ny säsong av Familjer på äventyr

 1. Metha skriver:

  I Slöinge, Halland, finns ett litet kafferosteri som testar olika rostningar.

 2. holmmalin skriver:

  hej!
  Det finns ett jättebra litet kafferosteri på Orust! 1 timme från Göteborg. Busmor heter det. Grymt gott kaffe! Och de brinner för ekologiskt och närproducerat (i deras fall att det rostats på plats i sverige)
  Hör av er till dem =D

 3. Viggo skriver:

  Hej! Tack för att ni delar med er av era äventyr. Missade tyvärr det sista avsnittet, del 8. Har ni det, eller vet ni var jag kan se det någonstans? Tack! /Viggo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: