Hem

I går skickade våra vänner en liten inspelad hälsning från Sigrids kompis Carolina till henne. Sigrid tyckte det var jobbigt att se sin vän och sen sa hon att hon ville åka HEM…
Jag blev förvånad att hon kände så, hon brukar inte prata om Ecuador så mycket men Ecuador och Jipijapa är fortfarande hemma för henne efter nästan ett år i Sverige.
För några dagar sedan vaknade hon och berättade att hon drömt att Carolina var här hos oss och att det kändes som på riktigt.
När jordbävningen hände berättade vi för henne att marken skakat och hus rasat i Ecuador. Vi berättade för att hon hörde oss prata om det. Då var hennes första fråga om vårt hus rasat och om Carolina är död. Hon har så mycket med döden att göra nu. Men inte på ett oroligt sätt, utan mer konstaterande, att människor dör.
I går kväll nattade Samuel henne, då ville hon inte be aftonbönen,-för Jesus finns inte. varför frågade Samuel. Hon svarade något i stil med -För han var inte där när människorna dog i Ecuador. Sen hade de ett djupt teologiskt samtal. Det känns otroligt viktigt att möta hennes tvivel och tankar kring tro. Låta henne fundera och säga hur hon tror.
/Emma
13106512_10156829167820481_176096781_o

Andrea och Carolina när de hälsa på henne i går.

4 tankar om “Hem

 1. Åsa Andersson skriver:

  Hej! Min erfarenhet är att det är så för barn i Sigrids ålder…, De lever i nuet och lever här och nu, men samtidigt är det i denna ålder de tänker framåt, minns bakåt, de har egna minnen osv. det tar ett ca ett år att hitta in i sitt nya hemma, och när de blir påminda som i det här fallet ex. så blir det starkare och de pratar om det högt, det betyder inte att de inte trivs i sitt nya hemma, men de behöver sin tid att bearbeta omställningen och sina känslor som har en del både i det gamla som i det nya, det kommer i deras drömmar precis som för oss vuxna, det tar en period innan man drömmer om nya arbetskollegor, grannar osv.
  Nu väller hennes känslor i form av sorg, rädsla, ilska och hon måste få ut det och då är barn bra på att trycka på knappar som skapar reaktion hos oss vuxna och genom att trycka på ”Jesusknappen” så vet hon att här får jag reaktion hos min mamma och pappa och det är ju då det är så bra när man kan stanna upp och ta sin 5-åring på allvar och vara förälder/vuxen, vilket Samuel gjorde, Kram till er fina föräldrar ❤

 2. Aino Johansson skriver:

  Så härligt att få en hälsning från en kär vän, men även lite sorgligt för Sigrid. Saknaden känns! Bra att Samuel och du vet hur hon upplever det och kan trösta henne. Ni är en underbar kärleksfull familj! ❤ ❤

 3. Annelie och Leila skriver:

  Hej! Jag och min dotter, 9 år, sitter och tittar på Familjer på äventyr. Vi undrar hur det går för Karolina efter avsnittet där Sigrid åkte tillbaka till Sverige? Mår hon bra nu? Har ni kontakt med henne? Hur ser hennes liv ut nu? Vänlig hälsning, Annelie och Leila

  • Hej Annelie och Leila.
   Vi har inte jättemycket kontakt med Carolina, önskar det vore mer, men Sigrid har tappat spanskan och de använder inte skype m.m. så mycket. Men vi vet att hon har det bra och att det gått bra för henne. Skriver med hennes familj ibland. /Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: