Tortillas de yuca i Sancan

Idag känner jag mig splitrad. Saknar Ecuador. Saknar vårt liv där. Saknar att köpa tortillas de yuca i Sancan. Saknar att åka till Puerto Cayo och äta ceviche på stranden, saknar att åka till kyrkan och träffa kvinnorna eller att dra i väg till Montañita när Jipijapa kändes för trångt. Saknar till och med allt oväsen från vår gata på nätterna.

Sitter här och kommer inte igång med att plocka ordning. Har satt på salsa på Spotify och drömmer mig tillbaka till vårt galna Ecuador. Vårt vackra land.

Kommer alltid vara så här förmodligen, att saknaden kommer då och då. Precis som Sverige saknades i Ecuador. Kanske kommer dessa känslor för att vi börjar rota oss mer och mer här i Sverige nu. Vi väljer vår framtid mer och mer. Men det betyder inte att vi låser oss. Vi vill inte att livet här blir en börda, att överleva lån och jobb. Vi vill att livet i Sverige skall vara en grund till att kunna leva livet som vi vill. Där Ecuador är en del i det. Kanske naivt att tro att det kommer gå, men då får det vara så, hellre naiv och hoppfull än realistisk och bakåtsträvande. (Även om jag är en realist på samma gång)

Har ju glömt att skriva om Samuels nya jobb. Han skall börja som arbetsledare på Reningsborg. Han börjar om ca 1 månad och slutar därmed på bygget, även om han har trivts otroligt bra där. Men han har känt att det är en människofokuserat arbete han vill ha. Så vi är väldigt glada för detta, att det gått så bra för honom med jobb sen vi kom hem.

Ojalá que llueva café en el campo
Que caiga un aguacero de yuca y té
Del cielo una jarina de queso blanco
Y al sur una montaña de berro y miel
Oh, oh, oh-oh-oh, ojalá que llueva café

https://open.spotify.com/track/7z1v8mPWHK8w806oHozzlV

/Emma

Annonser
Taggad ,

2 tankar om “Tortillas de yuca i Sancan

  1. Åsa Andersson skriver:

    Grattis till er och Samuel, läste om Reningsborg och det låter som en tjänst som passar för en sån sann människovän och eldsjäl som din Samuel verkar vara. Det är inte så enkelt det där med ”hemma” jag har själv ett behov av att skapa ett hemma och rota mig på det ställe jag befinner mig och att ha flera hemma är en utmaning och innebär starka, vemodiga känslosamma avsked. Man bär på längtor och det är fint på sitt sätt, Kramis och hoppas att ni är friskare nu ❤
    Åsa

  2. Fernanda skriver:

    Älskar den låten! Tänk om han (Juan Luis Guerra) ändå fick för sig att komma till Sverige och ha konsert…

    Fernanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: