Några självklara %

Det finns olika äventyr här i vår värld. Ett äventyr som vi följt sen starten i magen är familjen Antblads med lilla Stina i spetsen.
Mamma Andrea är min kusin och Stina och Sigrid är födda med en veckas mellanrum, och de har följts åt trots att vi varit på olika sidor av världen. Men de föddes med lite olika förutsättningar i livet. Stinas förutsättningar att ens överleva handlade om några få %. Dessa % som läkarna gav Mattias och Andrea i ett tidigt skede i graviditeten var självklara från första start och oj vilket äventyr de haft och har med Stina och hennes syskon. Det kallar jag ett riktigt livs- och vardagsäventyr!

Vi som tror på under och en Gud som hör bön, vet att Stina är ett bönesvar och ett fantastiskt underverk.

Sigrid åkte precis hem till Stina för att leka. De har blivit bra kompisar och har roligt tillsammans. Två viljestarka tjejer kan man lugnt säga! Jag frågade Sigrid för ett tag sedan om hur det är att leka med Stina, och då svarade hon att hon är ju inte lika snabb som jag och så har hon en tokig hand och så har Stina ett stort rum och det vill hon också ha nån gång. För övrigt finns det inget som skulle vara konstigt eller annorlunda 🙂 Alltså barn är ju fantastiska. De ser människor som människor. De ser bortom hudfärger, funktionshinder, storlek och allt annat. Man önskar att det skulle hålla i sig, att en människas värde ligger i vem de är, inte hur de ser ut eller vilken grupp de tillhör. Jag hoppas vi lär våra barn dessa värden och att olika är något som är bra!

Om ni vill läsa om Stina och Anderas tankar så har de en underbar blogg:  http://andrea.blog.se/

/Emma

Skärmavbild 2016-02-28 kl. 16.16.40.png

Snodde en bild från Anderas blogg på familjen Antblad…

En tanke på “Några självklara %

 1. Åsa Andersson skriver:

  Hej!
  Förstår att det här är en familj som har gått igenom väldigt mycket och så härligt att livet ser ut så här för Stina idag, läste ju förstås litet i deras blogg. Jag kan instämma med att barn tar livet såsom det är och har inga förutfattade meningar om vår mångfald på jorden och när de möter det som är främmande och annorlunda, det är ju då det är så viktigt hur vi vuxna förhåller oss i den situationen.
  På ”min ”förskola har vi under åren kontinuerigt haft och har barn i behov av särsilkt stöd, ex barn som behöver bild/teckenstöd, behöver sondmatas osv. och vi upplever att barnen här bär med sig en ödmjukhet och lyhördhet för allas vårt lika värde. Kommer ihåg när ett barn berättar för en vikarie att här så är det jättemycket tåg för ”Kalle” älskar tåg (ett autistiskt barn m. spec.intresse är tåg) och han är en expert på tåg, eller hur Kalle? och hjälper den vuxne att förstå och presentera sin kompis.
  Barn är så kompetenta!
  Kramis/Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: