Min tro

Fick en bra kommentar igår här på bloggen från en person som ville veta mer om vår tro och tyckte det stod för lite om det här… 

Grejen är den att vår blogg är från början en personlig enkel sida för våra nära och kära. Sen blev den vår offentliga blogg i Ecuador, men målgruppen var ändå ganska liten skara som följde oss och visste vilka vi var och vad vi stod för och trodde på. Men nu har följarna ramlat in från alla möjliga håll efter vår medverkan på tv och vi får nog ta och bli lite tydligare i ett och annat 🙂

Så vad är det jag, Emma tror på?

Jag tror på Jesus. Han är anledningen till de flesta av mina val i livet. Han genomsyrar mitt innersta och är en naturlig del av mig. 

Men jag är inte den som pratar om honom jämt. Däremot tror jag att jag visar på vår relation i mitt sätt att vara. Jag bär på en kärlek till människor som jag vet kommer från honom. Jag är alltid ärlig med att jag är kristen och att jag tror på Gud och om någon vill prata om det gör jag det gärna. Det kan finnas förutfattade meningar om kristna, vilket jag ser som en spännande utmaning, att möta dessa tankar om kristna och bara vara mig själv i det.

Jag åkte till Ecuador för att Samuel och jag tillsammans kände att det var det Gud ville att vi skulle göra. 

Att vara kristen är inte alltid enkelt och jag personligen har fått kämpa mycket med min tro, tvivlat på Guds existens mm. Men har alltid i slutändan funnit att det är sanningen, och att han går med mig igenom mina tvivel och oro. 

Självklart finns det massa mer att säga om min tro. Men dessa rader ger en bra grund i vad det är min tro handlar om.

Ett av mina favoritbibelord är  Johannes 3:17… Slå upp det och fundera på vad det innebär! 

Nu ska jag sova

/Emma 

Annonser

11 tankar om “Min tro

 1. Ann skriver:

  Hej Emma du skrev i ett inlägg där du kritiserade invandringsmotstånsare att du skulle bli glad om det skulle öppna ett asylboende i fiskebäck. Nu ska det göra det. Hur känner du för det? I SvD står det Att det är ”orkan”protester och det florerar även diskussioner om detta på fb. Hur känner du och Samuel om detta?
  Tack för en fin blogg. Har spenderat mkt tid i Ecuador och bl.a. Montanita så extra kul när ni var där. 🙂

  Länk till artikel
  http://www.svd.se/tusentals-flyktingbostader-ska-byggas-i-stockholm/om/den-lonsamma-asylmarknaden#xtor=AD-500-%5Bsvd%5D-%5Btf_huvudspalt_1602%5D-%5Bintegration%5D-%5Baftonbladet%5D-%5Bettan%5D-%5B29

  • Hej Ann.
   Jag ser det som en självklarhet att hela Sverige ska hjälpa till och även Fiskebäck. Jag pratar mycket om inställning när samtalet kommer upp. Hur väljer vi att bemöta det? Om vi väljer att stänga dörren i deras ansikten och bemöta dem som brottslingar så är chansen stor att det man är rädd för besannas. Om du bemöts av hat så formas du av det! Förstår du hur jag tänker. Men om vi vågar bemöta det nya och försöka förstå det annorlunda så når vi så mkt längre!
   Sen är asylboende i sig ingen långsiktig lösning, för det är inte en del av samhället. Därför måste vi som medmänniskor bjuda till och in dem i våra gemanskaper.

   Kul att du gillar montanita 🙂 och att du följer oss!

   /Emma

   • Ann skriver:

    Tack för ditt svar ! Jag håller med dig. men jag undrar om du inte är orolig över Sigrid? Om du läst vad som sker i Sthlm och på skolor i bl.a Malmö ? . Även om jag försöker vara öppen så är min rädsla stor att min dotter ska bli utsatt som några av mina vänners barn.
    Hur tänker du där? Hur ska man kunna tycka om en person som våldtagit en 11 åring ?

   • Jag har inte läst om det du skriver om. Men jag vet att saker har hänt. Självklart är inte våldtäkt acceptabelt vem det än är som gör det! Grejen är att det hetsas upp i media och dessa fall lyfta fram, trots att förmodligen de flesta våldtäkter i Sverige sker i nära relationer som det inte skrivs om i media.
    När vi bodde i Ecuador och hade samtal så hade nästan varje person någon gång blivit utsatt för sexuella övergrepp som barn. Ändå lär vi Sigrid gå och leka hos vänner, men hade ändå koll och frågade henne ofta vad de gjort hos vännerna. Det jag försöker säga att fet onda finns omkring oss hela tiden och jag tror inte flyktingar är värre än andra i denna frågan. Men jag förstår dig helt och du ska vara rädd om din dotter! Oron är befogad!

 2. Åsa Andersson skriver:

  Hej Emma! Efter att ha stiftat mediabekantskap via TV och sen genom Twitter – eran blogg. blev jag så genuint intresserad och nyfiken på erat missionärsengagemang så nu har jag läst igenom alla era år via bloggen. Jag är själv troende och engagerad i min hemförsamling Vist utanför Linköping/Sv.Kyrkan som körsångare och kyrkvärd.Arbetar i förskolans värld, men just nu sjukskriven pga Fibromyalgi. Att ta del av ert sätt att leva mitt i verkligheten och stötta både praktiskt, genom samtal och mission, det ger mig en sådan värme och stark tro på det goda och Gud. Att med kärlek och omtanke, och att skapa nya relationer både i vår närhet och i världen sprids frön av godhet vidare och banar väg för en varmare värld, Bibelordet säger mig att jag ska möta min nästa med godhet, att godhet övervinner ondska.
  Väl mött igen!
  Åsa

  • Hej Åsa.
   Oj har du läst hela bloggen, det är ju några sidor!!! Kul att vi följer varandra på twitter. Har varit inne på din blogg och förstår att du går igenom en tuff tid just nu. Kul att vi kan inspirera, det är det vi vill med vår medverkan i programmet.
   KRAM Emma

   • Åsa Andersson skriver:

    Hej Emma! Vet du, att läsa bloggen var som att läsa en bok, kanske du ska skriva den boken 😉 Du skriver medryckande eller hur jag ska uttrycka det… på djupet, med humor och du väcker ett sug att läsa mer….väcker en nyfikenhet i mig – det här vill jag veta mer om….
    Jo nog är det en period i mitt liv som är vacklande, men jag tänker ändå att det är inte dödligt och bryter inte ner kroppen, handlar mer om signalfel i hjärnan. Jag tycker att jag ändå i det stora hela har hittat ett sätt att förhålla mig till min Fibro och den har öppnat andra dörrar i mitt liv och nya möten som jag inte vill vara utan heller, även om ett liv utan Fibro vore klart trevligare 😉
    Kramis
    Åsa

   • Åsa Andersson skriver:

    Hahaha, det blev nog två nästan lika inlägg, trodde det ena försvann och skrev ett snarlika som du kanske har märkt, men ser nu att det första inte försvann…..

 3. Ann skriver:

  Fast det där stämmer tyvärr inte Emma … Ledsen att sägs det men Sverige har högst våldtäkter i världen .. Och det flesta är inte i hemmet. Och många män är av utländsk härkomst .Du har väl läst om Taharrush gamea ? Och gruppvåldtäkter är ju inte ett svensk fenomen.
  Jag gillar inte att relativisera. Bara för att nästan alla i Ecuador har blivit sexuellt utsatt så är det okej att människor gör det i Sverige för våra barn ? Det sker våldtäkter varje dag i Sverige , och övergrepp varje dag i Sveriges skolor. på youtube finns intervjuer med föräldrar där ensamkommande killar sexuellt trakassera tjejer varje dag 😦

  • Hej igen. Skriver på min mobil så det blev lite fel i mitt förra svar i val av ord.
   Du frågade om jag inte var orolig för Sigrid och det var därför jag skrev om hur vi gjorde i Ecuador trots att vi visste att detta förekom mycket i samhället. Självklart skyddar jag mitt barn från att bli utsatt. Men det är också fel att generalisera och säga att alla män som kommer till vårt land är våldtäktsmän, eller?

   Jag diskuterar gärna frågan vidare men inte just nu för jag ska sova och mitt huvud är inte helt med 🙂
   Det är ett komplext tema som tar tid att samtala om.

 4. Angela skriver:

  Hej vänner i Kristus! Det är första gånger jag hittar hit. Bra att ni nå varandra. Jag själv önskar träffa andra kristna som är öppna för att dela förstånd om den sista tiden. Det är så mycket som man läser och hör som är båda falsk och blandat med lite sanning här och där. Jag bor mitt i Stockholm. Vg hör av er om ni känner några som vill samlas med mig i Herren här mitt i city. Och har hjärtat för Herren för att låta honom leda oss i enbart Sanning.
  Riklig välsignelse i Kristus/ Angela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: