Carolina

DSC_7366sigrid_carolina_svDet finns saker i livet som gör extra ont. För min del är farväl det jobbigaste jag vet. Jag kan vara cool och lugn inför ett avsked, men så kommer den där bottenlösa känslan helt plötsligt och jag faller handlöst ner i en sorg som man nästan kan ta på. Det gör fysiskt ont. Man vill bara få det överstökat, men på samma gång få säga hejdå ordentligt.

Sigrid förstod inte riktigt att hon skulle lämna Carolina på riktigt. Vi hade ju åkt till Sverige innan och kommit hem till Jipijapa igen, så det var det hon trodde nu också, fast vi hade pratat om att vi skulle flytta. Och hur förklarar man helt och hållet för en 4 åring vad ett uppbrott innebär? Men Carolina visste hela tiden, och man märkte på henne ju närmare dagen vi kom, hur hon kämpade. Carolina är tre år äldre än Sigrid och har sett sina föräldrar lämna henne om och om igen, så att Sigrid åkte tog hårt på henne.

Älskade lilla Carolina. Du lärde Sigrid dumheter hela tiden, du lärde henne saker hon inte borde kunna och inte du heller för den delen. Men du var Sigrids bästa vän och ni älskade varandra. Om Sigrid lyckas få en sådan vän igen, så är hon lyckligt lottad.

/Emma

Tillägg om hur Carolina har det nu

Carolina har ett bra skyddsnät med sin storebror och moster och kusiner. Hon har kompisar på gatan också. Vi har kontakt ibland via Fb och Skype.
Det kunde upplevas som ingen tog hand om henne när vi åkte, men jag är säker på att hennes moster Monica stod precis bredvid när hon satt där och grät på pallen. Allt som syns på tv är inte hela sanningen. 

Vi tror det kommer gå bra för henne! 

Avsnitt 6: http://www.svtplay.se/video/6530866/familjer-pa-aventyr/familjer-pa-aventyr-sasong-2-avsnitt-6


Annonser
Taggad , , ,

12 tankar om “Carolina

 1. Maria skriver:

  Tack för att ni delar med er av både glädje och sorg. Fantastiskt att få följa er resa till Sverige. Vilket avsnitt, fy vad ledsen jag också blev. Fint inlägg om Carolinas situation just nu. Värmer.

 2. Agneta Eriksson skriver:

  Fina ni!
  Jag fylldes av tårar när jag såg er i dag och du Emma hade det inte lätt! Detta avsnittet berörde verkligen, ser fram emot att få träffa er i Borgstena framöver!
  Tack för det ni levererar!

 3. MiaBelinda skriver:

  Tack för att ni förgyller mina tisdagar! Ni gör ett fantastiskt jobb. Skönt att Carolina mår bra – det blev många tårar…

 4. Anna Karlsson skriver:

  Tack för att vi får följa eran resa i Ecuador!
  Ni är så omtänksamma och stöttar alla människorna där. Ni är så fina som verkligen engagerar och tar er tid och lyssnar på dessa människor/vänner som ni har runtomkring er, trots att ni har fullt upp med er egen familj.
  Såg nyss det senaste avsnittet, då ni ska säga hejdå till alla. Och va jag grät när Carolina skulle säga hejdå till er och Sigrid. Få va jobbigt det va…önskade att hon kunde åka med er till Sverige :). Men skönt att läsa att Carolina har det bra med sin moster.
  Hoppas att ni snart kan åka ner och träffa människorna/vännerna i Ecuador och att Carolina får träffa Sigrid 💖.

  Så kul och spännande att följa er ❤

 5. Emma Sjögren skriver:

  Jag uppskattar så att få följa er familjs resa! Känner inte er men känner ändå mycket likheter med er, trots att jag bor i Mariestad:) Vi är dock en pastorsfamilj, därav likheten.. Avsnittet igår var så starkt och jag bara grät och grät. Så fina och kloka barnen var. Det var så speciellt när Sigrid sa att hon inte skulle åka med er hem till Sverige, eftersom carolina inte vill det. Och så började kloka carolina förklara att huset skulle hyras av en annan familj mm. Det var så starkt! Tack för allt ni ger mig i och med ert program. Man blir stolt över er som vågar ta steget och flytta utomlands med allt vad det innebär! Gud välsigne er framöver. Ni inspirerar mig jättemycket! Jag förstår att det måste kännas tufft att bo i inrutade Sverige ibland, så känner jag också ofta! /Emma Sjögren

  • Tack Emma!
   Ja Carolina var så klok när hon förklarade för Sigrid, trotts att hon var så ledsen.
   Kul att vi inspirerar.
   Det är en utmaning att leva här i Sverige också, allt är ett äventyr, även det trista inrutade 🙂
   /Emma

 6. Tali skriver:

  Jättefint avsnitt men åh så sorgligt! Det är fantastiskt att få följa er på er resa men så tråkigt att det bara är ett avsnitt kvar nu 😦

 7. […] säsongen av Familjer på äventyr blir det väldigt, väldigt tydligt. När missionärsfamiljen Gunnarsson ska lämna Ecuador, och resa långt bort, hem till Sverige, då faller tårarna inte bara för […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: