Vad är mission?

Mission = kommer från latinets missio och betyder utsänd…

Ordet mission finns inte i bibeln

Varför missionerar kristna? Matteus 28:

Markus 16

Men framför allt joh 3:17 och 3:16

(har du ingen bibel gå till närmsta kyrka, bibliotek eller kristen och få be att låna en. Matteus, Markus och Johannes hittar du i nya testamentet. 3:17 referat till kapitel 3 och vers 17)

En liberal, en konservativ, en socialist eller kommunist ja alla ideologier vill sprida sin idé, vill att så många så möjligt fattar hur grymt bra det är, så att insikten  om den leder till ett bättre samhälle. Att vara kristen påminner om detta, vi tror på något som har förändrat våra liv, vi tror att detta är ett bättre liv, ett liv som har mening , mål, riktning och som leder till ett bättre samhälle MEN! det är inte en idé, en livshållning, en privat sak, en religion utan en relation. En relation med en levande Gud som blev människa som du och jag. En Gud som lider med oss, gråter med oss, blir trött med oss, tror på oss, blir besviken på oss, blir arg, glad, sprallig… dör… och sedan får liv med oss om vi vill. En relation som en vän, nära vän som inte dömer utan alltid stöttar, pratar och viktigast av allt har tid för den jag är.

Jag får känslor, blir förändrad, påverkad, uttråkad, lycklig, ledsen men jag ger och tar emot och känner hur livet sakta men säkert får mening, mål riktning och förändrar mig och min omgivning.

Mission är som att Stefan Löfvén skulle komma hem till dig och inte ha en agenda mer än att hjälpa just dig, inget röst fiske, inget men, bara vilja lära känna dig, och se/hjälpa just dig.

Att korsa gränser just för att du är viktig, i behov av något utanför din kontroll, något som kan sätta igång en process som leder till att du lever gott för dig och andra.

Varför är det ok för coca cola att göra reklam? Varför är det ok för Moderaterna att sprida sin idéologi, varför är det tveksamt eller i vissa fall förkastligt att en missionär sprider tro genom relation över gränser, inte för sin egen skull utan för sin nästas skull, på grund av en Gud som älskar varje människa så mycket att han var villig att bli en av oss.   

/Samuel

Annonser

3 tankar om “Vad är mission?

 1. Kerstin Wickander skriver:

  Like!!!
  Fint att se er på tv också!!
  Kram
  Kerstin från MI längesen

  Skickat från min iPhone

 2. Aino Johansson skriver:

  Så bra tänkt och skrivet, Samuel! Guds kraft till dig att framöver stärka andra människors relationer med Jesus Kristus! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: