En gång missionär, alltid missionär!

Ibland kommer det över mig. Saknaden. Som många sagt så är man för alltid kluven när man levt i ett annat land en längre tid. Man saknar alltid något som finns i det andra landet eller länderna. Man förskönar även det land man inte är i, mer än man är medveten om själv.

När vi kom tillbaka till Sverige efter våra tre år, så kände jag ingen saknad av Ecuador på flera månader. Jag ville inte titta på bilder och hade ingen lust att skriva till människor där. Kanske för att jag var så trött när vi kom till Sverige och behövde en paus från allt i Ecuador. Kanske för att skydda mig själv och ta mig in i det svenska samhället igen. Vet inte riktigt. Men nu, ca 6 månader senare kan saknaden av Ecuador komma över mig. Nu när jag tittar på bilder, eller läser gamla blogginlägg, så tar det tag i mig på ett speciellt sätt.

Jag saknar småsaker, det positiva. Man glömmer fort det jobbiga.

Tänker ibland, om jag skulle göra det igen, vad skulle jag göra annorlunda då? Inte för att vi just nu funderar på det, men förmodligen i framtiden… Det gjordes så många misstag av oss under dessa år, som vi nu i efterhand ser tydligt. Och på något sätt så känns det som man skulle vilja göra en ny period för att korrigera dessa misstag och göra en bättre insats. Nu tänker säkert du att vi gjorde jätte bra grejer och ska vara stolta över våra år i Ecuador, och det är jag. För att vara första gångs-missionärer så gick det väldigt bra. Men tyvärr tog vårt familjeliv stryk på vägen och jag gick ofta med en gnagande känsla att inte göra tillräckligt, varken i arbetet eller för familjen. 

En gång missionär, alltid missionär!

Skriver mer om detta snart igen…

/Emma

En tanke på “En gång missionär, alltid missionär!

  1. Aino Johansson skriver:

    Lycka till med ert boende var i världen det än blir! Jesus Kristus ger vägledning genom den Helige Ande. Det tycks verklogen vara adventstid hos er. 😉 kram från Aino

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: