Hälsat på kossorna

I lördags gjorde vi en utflykt till Bänatorp gård utanför Vårgårda. Där driver Svante och hans fru Louise uppfödning av ekologiskt nötkött (Säger man så?). I helgen sålde de köttlådor och vi hade beställt en låda med fint kött. Vi tyckte det var mysigt att åka dit med mormor och morfar för att hämta köttet. Sigrid och Silas tyckte det var spännande att titta på kosorna och leka på gården. Vi fiskarfolk tycker det är väldigt exotiskt att komma ut på landet. Sigrid var dock lite besviken på att vi inte fick se när kossorna slaktades. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det, men jag tror det är så normalt för henne från Ecuador, där slaktades djuren på bakgården och sen in i kastrullen direkt, så förmodligen är det inget konstigt för henne, vart maten kommer ifrån.

Känns roligt att köpa riktigt bra kött och på samma gång stötta en svensk bonde. Närodlat!

/E

DSC00945 DSC00942 DSC00931 DSC00927

2 tankar om “Hälsat på kossorna

  1. Ing-Marie o Bengt skriver:

    Bengt o jag köper också vårt kött från Svante-bonde och hans trevliga fru…finns inget godare kött! Jag har lärt mig att de säger naturbete-kött, men det är säkert detsamma som ekologiskt. Nästa gång ni åker dit och handlar ber ni Svante förklara skillnaden, det är han jättebra på. Hälsar Ing-marie

  2. Aino Johansson skriver:

    Villen bra utflykt och mums säger jag till det närproducerande köttet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: