Det där ordet: FRAMTIDEN.

Skriver om det ibland, det där som ligger framför, det som kallas FRAMTID. Ugghhh kan jag känna stundtals. Detta ord skapar i mig både hopp och oro. ”Vi skapar vår framtid idag”… ”Framtiden handlar om val”. Och det är just det som är så läskigt, att välja nästa stora steg på vägen… Vägen till vad?
Jag ska ärligt säga att varken Samuel eller jag hade reflekterat så mycket över fortsättningen efter Ecuador, eller jo det är klart att vi tänkt mycket på returen till Sverige och vad vi skulle göra m.m. Men vi har inte förberett oss på den känslomässiga delen i att gjort andra val än andra i vår ålder och familjesituation gjort. Jag ska ärligt säga att tvivlen om vi valde rätt kommer då och då, och ibland smyger sig en släng av bitterhet in i min själ. Min själ skriker ut i tomma intet: JAG VILL OCKSÅ HA ETT HUS.

För om jag har ett hus, då blir jag lycklig! Eller?

Försöker se mig själv i den situationen istället, att vi inte åkte till Ecuador, att jag inte sa upp mig från fast jobb och att Samuel tog jobb som pastor i en församling. Att vi köpte vårt hus och dumpade alla drömmar om mission m.m.
-Nej, så klart skulle det inte vara bra, inte på något sätt bra.

Måste tillbaka till rötterna igen, måste landa i mig själv och vad som gör mitt liv meningsfullt.

Samuel och jag hade ett samtal om det materiella/egna vs att ge till andra i olika former. Och min slutsats blev att om en människa får göra något meningsfullt, för andra i första hand, så kan man njuta mer av sitt materiella. Att söka lyckan i saker endast gör att vi bara skapar mer tomrum.

Så jag släpper ännu en gång ”måste ha ett hus NU” eller ”fast jobb” känslan och försöker landa i att Gud har allt i sin hand och förmodligen en plan för oss, även om jag ibland tvivlar. Måste ratta in rätt frekvens så jag hör honom och vilka val han vill att jag ska göra i framöver. Just nu tror jag att det för min del är att vara mamma 🙂

Snurrigt inlägg, ursäkta…

/E

En tanke på “Det där ordet: FRAMTIDEN.

  1. Och jag säger: Jag vill inte ha et hus! Har aldrig ägt fastighet, och kommer troligen inte heller att göra det. Kanske et litet sommar-retreathus en gång 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: