Sanningen om en morgon.

Många frågar hur vi har det i Sverige… Så här får ni en vardagsuppdatering från denna morgon:

Natten var ganska tung med en liten tjej som inte ville sova alls, ska väl inte klaga, för hennes 3 första veckor har varit ganska enkla och vi har fått sova helt ok, men denna natt var det andra visor. Det slutade att Samuel fick gå och lägga sig på soffan, så han skulle kunna få någon sömn innan han gick upp vid 5.30. Hon kom till sist till ro runt 3-snåret och DÅ kommer de andra två. Silas kräver kall mjölk varje natt och ska bara sova bredvid mig. Sigrid vill helst sova med Samuel, så det slutade med att de delar på soffan.

Fick dra mig ur sängen vid 7, eller rättare sagt så var det Silas som bankade en iPad i huvudet på mig och skriker ”film”. Dagen till ära så skulle det fotograferas i förskolan, så de skulle stylas lite extra. Efter en stund kommer jag på att Samuel tagit med sig vagnen i bilen till jobbet, vilket innebär att jag inte kunde ta med Beda och lämna syskonen på förskolan. Till sist efter ingen äten frukost, tårar för att mamma tvångskammat barnen och fått på dem kläder och till sist ytterkläder, gett Beda en sista släng mat och fått henne att somna i sängen, klätt på mig själv i några mysbyxor och t-shirt, går jag stressad med två barn, skäller på dem lite för mycket på vägen till förskolan, för de springer åt olika håll. In snabbt, tänker på att Beda ligger hemma själv och kan vakna när som helst… Då ser jag lappen på dörren: FOTOGRAFEN SJUK, INGEN FOTOGRAFERING IDAG! Jaha, typiskt. Lämnar dem och går hem med raska steg, öppnar dörren till lägenheten – Helt tyst. Hon har sovit hela tiden och jag andas ut.

(Jag vet att flera drar efter andan, -”hon lämnade sin lilla bäbis hemma själv”. Ja så blev det idag, var borta 10-15 minuter och hon sov gott hela tiden, hoppas slippa göra samma sak igen)

Vardagspussel kallas det tror jag.

Nu ska jag sitta här i soffan en stund till, för Beda sover fortfarande, nästan två timmar har gått. Sen ska jag faktiskt läsa Bibeln och be lite, för det var alldeles för längesen jag tog den tiden. Sen ska jag göra ordning efter morgonkaoset, sen blir det dags för lunch och slapp i soffan med Hem till gården & co och vid 14 är det dags att hämta dem igen, då hoppas jag kunnalämna Beda till grannarna en stund.

/Slapp mamma

2 tankar om “Sanningen om en morgon.

  1. Aino Johansson skriver:

    Du är värdefull i Guds ögon! Du gör så gott du kan. Välsignelsens kraft, styrka och tålamod ber jag om till er – liksom till alla småbarnsföräldrar jag känner. Ni duger! ❤️

  2. Anna-Klara skriver:

    Som alla har det men ingen vågar erkänna… Du är modig! Slappa (VILA) på så mycket du kan ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: