Enkelhet?

Funderar på vad det ska bli av vår blogg nu när vi återvänt till Sverige… Just nu står vi ju på paus innan hösten drar igång. Men det känns på samma gång trist att sluta skriva. Vad tycker ni?

Får ofta frågan om jag längtar tillbaka till Ecuador och om vi kommit in i livet här i Sverige ännu?… Svaret är lite olika varje dag. Vi saknar inte Ecuador just nu faktiskt. Det var så intensivt den sista tiden att det inte hade hållit mycket längre och att vi var redo att bryta upp. Så att komma till Sverige var som att få andas ut på riktigt för första gången på väldigt länge. Och på frågan om vi kommit in i det. Ja det har vi, men vi känner oss stundtals som UFOn. Vi bor som ni vet i Fiskebäck, så kontrasterna från Ecuador och Jipijapa blir enorma. Vi är den udda familjen med snart tre barn som bor inneboende i en liten lägenhet i en villa, medan våra vänner har kommit milslångt på ”utveckligsstegen”. Missförstå mig inte, jag är så glad för alla som har det gott och nått sina mål m.m. Men för oss blir det så konkret att vi ”ligger efter”. Vi är ganska softa med det hela, vi vet att vi satsat vårt i något annat och att det finns saker förberedda för oss också. Men ibland slås jag av det.

(Om någon vän läser detta och känner sig träffad, så ska du veta att jag är så glad för er och lägger ingen värdering i hur ni lever)

Funderingar som ”vad är viktigt i livet” kommer ofta. Vad är kvalitet i livet? Enkelhet återkommer jag till då. Men vad är enkelhet?

Det är onsdagsmorgon och idag ska jag faktiskt inte leva i enkelhet… För idag styr mamma, min syster Malin och syskonbarnen Jenny och Linnea ner till Ullared för att spendera våra pengar. Här ska det shoppas dagis-kläder, rengöringsmedel och presenter till stundande födelsedagar. Galenskap, men grejen är ju den att man tjänar på det även om det kommer svida på kontot när man står där i kassan med alla sina gula kassar. Men jag ska vara sansad och vettig (Ha ha ha) Mysigt också med en utflykt!

Samuel gick upp 4 i morse för att åka ut och fiska med sin bästis Kenneth. De satsar järnet på fiske och är ute ofta med vår lilla båt… Ser fram emot många öringar till middag.

God bless!

/Emma

Annonser

2 tankar om “Enkelhet?

  1. Enkelhet är när det funkar! Om man har mycket eller lite – det materiella skall vara tjänare och inte herre! – Hoppas du fortsätter blogga.

  2. AnnaLena skriver:

    Fortsätter gärna att dela era tankar när ni vill dela. Uppdraget att förkunna kan ju se olika ut & här kan vara en av de platser där berättelsen om ert liv får fortsätta att förkunna. Så många av oss i vår del av världen behöver få smaka på enkelhetens glädje..
    Glad med er över möjligheten att pusta ut & andas nu, och för vardagsliv som också får innehålla fiske, vänskap & resor till Ullared:) Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: