Att avsluta. Att börja på nytt.

Klockan är tidig morgon i Quito. Vi kom hit igår tillsammans med min pappa Allan och min bror Joakim som kom till Ecuador i tisdags. En glädje att ha dem här hos oss. För pappa är det tredje gången men för Joakim är det första och då vill man alltid visa upp det bästa av landet. Vi åkte direkt från flygplatsen upp till Papallacta och chockade dem totalt med höjden 3300 m och de varma källorna. Men vi hade ett skönt dygn och slappade riktigt ordentligt. Nu väntar några veckor av mestadels kust och bad varvat med lite arbete.

En annan tanke som far genom huvudet.

Att avsluta. Att börja på nytt. Nu är det ett fåtal månader kvar tills vi på riktigt återvänder till Sverige för att starta på nytt där. Jag har sagt det flera gånger när folk frågar om hur det känns att flytta till Sverige igen… – Detta är nog det svåraste vi gjort, blir mitt svar nästan varje gång. För visst var det en stor grej att lämna Sverige och flytta till Ecuador, lämna tryggheten, säga upp sig från fast jobb m.m. Men det var en övertygelse och ett mål vi hade haft sen vi träffades. Det var lätt för oss. Vi ville åka ut i mission och senare blev det klart för oss att vi ville till Ecuador. När man har ett sådant mål, lever man ”enklare”, för allt i Sverige var en förberedelse för att åka ut, därför lever man medvetet och omedvetet lite tillfälligt, om du förstår vad jag menar.

Men nu, nu känns det mycket mer allvarligt att komma tillbaka, nu har vi två barn, Sigrid ska börja skolan, vi vill slå ner bopålen för att ha en plats som är vår och inte tillfällig (även om vi måste börja vårt liv tillfälligt i en liten lägenhet). Vi vet i nuläget inte vad vi ska jobba med. Man kan se allt som möjligheter också. Vi har chansen att börja från början, välja vad vi vill, förutsatt att vi har råd 🙂 Vi får helt enkelt lägga allt i Guds hand, han som alltid stått vid vår sida och lett oss ditt han vill ha oss.

/Emma

P1020493

Bad i varma källorna

P1020490

Morfar och Silas ska bada

Annonser

2 tankar om “Att avsluta. Att börja på nytt.

  1. AnnaLena skriver:

    Fint få dela era tankar. Det där bibelordet att ‘Han som begynt ett gott verk skall fullborda det..’ dyker upp i min tanke. Och jag vill dela det, inte som ett ord för att förenkla eller för att förminska upplevelsen av uppbrott och nystart (för det är vad det är!) , utan som en tidlös sanning som jag själv ofta behöver påminna mig om, att Han är med och har sina tankar med oss – precis som du skriver på slutet Emma. Och kallelsen är något vi lever med..som finns där och tar olika form. Ser fram emot att få följa och se vad och var det blir..och önskar er mycket glädje nu dessa dagar med familjen och månaderna framöver. Kram!

  2. Monica Gustafson skriver:

    Hej! Härligt med besök! Hoppas ni får ha en fin tid med nära och kära. Vi fortsätter att be för er.
    Kram från Monica i Mullsjö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: