Gud ger ny styrka och glädje

Ni vet när saker börjar röra på sig i rätt riktigt och man känner att Gud leder. Så känner jag just nu. Som att saker faller på plats. Efter en ganska kämpig tid i församlingen, med få medlemmar och trötthet så känns det som saker sakta tagit fart igen. Som att människor fallit på plats och lusten att komma framåt har kommit tillbaka. Idag har jag haft en liten grupp tjejer här hemma, de är mellan 12 och 14 år. Vi bakar och pratar. Vi har träffat två gånger. De är blyga och inte bekväma att öppna upp sig, men idag kom vår ungdomsledare Kimberly med. Jag har sett vad hon går för, men idag gjorde hon ett otroligt intryck på mig. Jag tog upp ämnet ”Vad är en bra vän”. Jag trevade mig fram, men när hon tog till orda, så bara flöt det. Hon har verkligen gåvan att inspirera och leda. Och jag är så glad att hon vill vara ansvarig för ungdomarna detta året.

Sen åkte jag direkt till ett träff med kvinnorna från distriktet. Från vår församling var vi inte så många, men tillsammans med distriktet var vi ett tiotal personer. Jag kände än en gång en stor uppmuntran och ”våra” kvinnor gjorde ett start intryck på mig. För de som kom, har varit sådana som hållit sig i utkanten av församlingen. Men på träffen öppnar de upp sig och delar med sig av att de känt Guds kallelse att tjäna i församlingen igen. Båda har burit på ilska mot Gud, men att de känt att det egentligen inte är Gud som skapat deras ilska utan människor runt om dem.

Sen åkte Samuel till ungdomssamlingen och kom hem med samma känsla som jag.

Gud ger ny styrka och glädje.

Amen.

/Emma

Kimberly med oss i Santo Domingo tillsammans med Lasse Svensson

Kimberly med oss i Santo Domingo tillsammans med Lasse Svensson

Annonser

3 tankar om “Gud ger ny styrka och glädje

  1. Anna skriver:

    Härligt att höra!

  2. Aino Johansson skriver:

    Gud hör bön och ger svar, när man minst anar det. Välsignelse och ny kraft genom herrarnas herre Jesus Kristus.

  3. AnnaLena skriver:

    Så gott få möjlighet att dela ert liv så här. Skickar en kram & ber om fortsatt glädje & kraft. Haft Krister här i går kväll & över natt. Många fina samtal. Han är på Skåneturné. Ni finns med oss! Stor kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: