En välkommen hjälp

kaffe_manos

Kaffeplantor som ska sättas i påsar

Vi fortsätter i samma spår som tidigare, KAFFE. Nu har vi satt nästan 10000 plantor i påsar och arbetet avancerar men det går lite långsamt och är tidskrävande. Det som fått lida är själva församlingsarbetet. Men nu har en ny pastor börjat på deltid i församlingen och tanken är att han tar över helt när vi åker om några månader (Va bara några månader kvar!) Han heter Smith Franco och har tidigare arbetat som pastor i församlingen El Shaddai i Montecristi och är lärare för Pactos seminarie i distriktet. Bara de tre veckorna som han varit hos oss har känts toppen och som en välsignelse för oss. Han har gjort hembesök och haft samtal, han har hand om bibelstudierna och har predikat. Han är hos oss på onsdagar och söndagar.
Ni vet när man tappat styrfart och har svårt att komma igång igen, så har det känts lite för oss det sista, men med Smiths hjälp känns det som vi är på fötter igen.

På fredag åker vi till Santo Domingo och ska vara med på Pactokyrkans årsmöte; nr 67. Jag har varit med i arbetet med förberedelserna genom att göra en affisch och i gruppen Comunión har vi arbetat fram den nya logotypen för kyrkan, samt en ny hemsida. Allt detta ska presenteras under helgen. Ska bli spännande att se hur reaktionerna blir. Vi hoppas på goda!
Vi har även äran att ha Equmeniakyrkans ”president”: Lasse Svensson hos oss under veckan. Idag landar han i Quito och ska bara med Hermanssons i några dagar, sen asamblean och sen ett dygn hos oss här i Jipijapa. Det ser vi fram emot. (Hoppas hinna ta med honom att äta på stranden i Puerto Cayo, så han får se lite Stilla hav också)

Förra veckan var kanske inte den bästa för familjen Gunnarsson, jag blev mer eller mindre sängliggande i flera dagar och Samuel fick kämpa med projektet och att ta hand om barn och mig, men han är strong! Man märker i dessa stunder att man är ganska sårbar utan släkt och vänner som kan ställa upp. Så förra veckan var dagar av längtan till Sverige. Men nu känns allt mycket bättre igen och vi har tagit nya tag.

/Emma

Skärmavbild 2015-01-20 kl. 10.33.11

Smith Franco (bild lånad från hans FB)

Annonser

En tanke på “En välkommen hjälp

  1. AnnaLena skriver:

    Vilket jobb ni gör!
    Ja, så tufft & sårbat när det inte finns naturlig uppbackning.. Tänker på er & önskar er fortsatt fina dagar nu. Kraam!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: