kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker

Så stod det på den bonad vi hade över köksbordet när jag var liten, och som mina föräldrar fortfarande har i sitt kök. Som ni kanske vet så är det kaffe för hela pengen här i Jipijapa just nu. Mest för Samuel, som jobbar nästan dygnet runt med projektet. Förra veckan byggde de solskyddet till plantorna. Ett nät som är som ett tak över hela kyrkans bakgård. Och i helgen påbörjade vi arbetet med att sätta alla plantor i påsar, där de ska växa till sig tills våren då de ska planteras ut.
Dock hade ingen av oss riktigt kalkylerat på hur mycket arbete det kräver att sätta 12000 plantor i plastpåsar med jord. På två dagar gjorde vi ca 350 påsar!!! Det är ju ingenting 😦 🙂 .  Men nu har de byggt en liten maskin som ska göra arbetet med att fylla påsarna lättare… Vi får se hur vi löser det hela, för om vi fortsätter i den här takten tar det ju en månad att få det klart och det går ju inte…

I söndags tog vi dock paus från allt och åkte hela församlingen på en retrit med distriktet. En härlig dag med gudstjänst, dop, och bad.

Be gärna för kaffet, att det jobb som läggs ner nu, ska ge god skörd i framtiden. Inte bara i gott kaffe, utan också i förvandlingen av människors liv.

/Emma

Detta bildspel kräver JavaScript.

3 tankar om “kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker

 1. nilla skriver:

  Hej hela familjen! Det är roligt att följa ert arbete på med kaffet,jag tycker ni är jätteduktiga,men det verkar vara mkt jobb. Imorgon åker jag till USA,Vivi och jag sk hälsa på Ann-Britt,hon skulle fira jul ensam så hon blev jätteglad när vi ringde och frågade om vi kunde komma.Vi stannar där till i början på åretoch sedan kör hon oss ner till Forida,där vi stannar själva till 21/1.Det ska bli underbart. Nu får ni ha en riktigt fin jul och ett gott nytt år och så ses vi snart,tiden går ju så fort. Guds rika välsignelse.Kramar Moster Nilla.

  Date: Tue, 16 Dec 2014 03:28:58 +0000 To: mosternilla@hotmail.com

 2. ingmarie.bygard@gmail.com skriver:

  Tack! för jätteintressant information o fina bilder! Låter väldigt spännande med kaffeprojektet. Jag ser fram emot vår missionsfest d 25/1 då vi får höra mer om detta, har jag förstått av Nikolina o Daniel…Vi skall även (givetvis!!) inbjuda Angel. En annan sak som jag hoppas få vara med om: när vi får dricka vårt kyrkkaffe av Jipijapa-böner!! Sköt väl om plantorna…vi är med och er för detta. Förresten; är dom (vem som nu är uppfinnaren?) så påhittiga att de uppfann en ”packningsmaskin” helt plötsligt. Sköt väl om er o TACK än en gång för julkortet! Det sitter nu på anslagstavlan så alla kan se. GOD JUL! från vännen Ing-Marie

  Skickat från min iPad

 3. Tora Axelsson skriver:

  Hej Emma Samuel Sigrid och Silas! Vad intressant att läsa om kaffeprojektet, vilket arbete! men hoppas det går bra.
  Vi vill önska er en GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2015
  Läste lite om era julförberedelser och hoppas ni får känna en härlig julstämning.
  Guds Välsignelse till er den tid ni har kvar i Ecuador.
  Julkramar till hela familjen från Jarl och Tora

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: