Julkänsla

Ja den infinner sig lite i alla fall. Igår hittade vi våra julsaker och pysslade lite till granen. Känslan kanske inte är den samma som i Sverige, men här i Jipijapa har folk börjat sätta upp sina blinkande ljusslingor med julsånger som blinkar i takt till ljusen, plastgranar i varje hus (så även i vårt) och man säljer julgrejer i stånden i centrum. Sigrid och Silas öppnar varje morgon adventskalendrar och får sin lilla chokladbit. Sigrid följer julkalendern på SVTPlay och tycker den är spännande. VI har bakat lussebullar (trots felläsning av recept, men tredje gången gillt) och även gjort lite julgodis.

Vi går mot varmare tider också, nu börjar högsäsongen här på kusten, varmt och regn i massor. Tror det blir en till fläkt i julklapp till familjen.

Hur julen kommer firas har vi inte hunnit tänka på så mycket. Vi accepterar att det blir vår första jul utan någon familj på länge, men vi kommer förmodligen fira tillsammans med medlemmarna i församlingen. De är ju vår familj här! Känns faktist helt okej för oss. Till nyår åker vi nog iväg på något roligt tillsammans med vänner.

Snart är det bara ett halvår kvar tills vi återvänder till Sverige. Nedräkning, sammanfattning, avslut, fortsättning. Funderingar kring framtiden. Men vi lägger det i Guds händer och ber att han ska ge oss vägledning och visdom i allt.

Och här ett julkort till alla er:

julkort_2014x

Annonser

2 tankar om “Julkänsla

  1. Monica Gustafson skriver:

    Hej! Här vet inte vintern hur den vill ha det. Snöslask kanske man kan kalla det för. Jag bor högt upp i Mullsjö och då är det lite vitare här än nere i samhället. Adventstakar och stjärnor lyser upp i mörkret och snart kommer julgranen in. På söndag är det ju redan andra söndagen i advent! Det går fort nu till jul. Här är det ju luciatider. Jag vet inte om hon har hittat till Ecuador 🙂 Önskar er en välsignad jul och nyårshelg! Tack för det fina kortet! Min yngste son har en likadan hund som er. Kram från Monica i Mullsjö

  2. aino Johansson skriver:

    Ingen snö här ännu. Utebelysningar lyser upp mörkret både inomhus och utomhus. I hjärtat finns förväntan inför julens budskap. Gud välsigne dig, din familj samt hela församlingen inklusive kaffeplantorna! Julkram från Aino i Fårbo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: