Mycket på gång

Det är mycket på gång denna veckan. Saker som ska ”ros i land” och Samuel jobbar på högvarv. Vissa veckor blir så. Just nu är det kaffeprojektet som ska in i nästa fas. De ska hitta DEN rätta marken. Efter att ha tittat på x antal marker så måste vi nu hitta en som vi kan köpa. På fredag hoppas Samuel kunna presentera för arbetsgruppen en mark. Ber och hoppas!
under tiden växer kaffebönorna på baksidan av vår kyrka. Snart ska de planteras om i små plastpåsar och till våren ska de plateras på marken.

Här ser ni hur det ser ut just nu:

DSC_5220_kaffe_www DSC_5212_kaffe_www

Dop

I församlingen är saker också på gång. Nästa helg har vi årsmöte. Och igår pratade Samuel och jag igenom en strategi för dopsamtal.
Vi har flera som vill döpa sig, men som inte själva tar tag i frågan. Just dopet är en lite känslig fråga för vissa. Några har fått en lite skev bild av vad det handlar om. Ett exempel: En man är med i församlingen, aktiv, helhjärtad och ser sig som kristen. Men när frågan om dopet kommer upp blir han väldigt osäker och säger att han inte är redo och inte tillräckligt ”helig” (typ), som att man måste vara en perfekt kristen för att döpa sig. Då har han väl fått allt om bakfoten eller hur? För dopet är väl ändå ett bevis på att man vill följa Jesus och att man strävar efter att bli bättre med hans hjälp?!? Frågade en pastor här i distriktet om detta och han sa att det är väldigt vanligt här i Manabí, tyvärr. Han såg det som att man vill ha en bakdörr öppen, precis som när vissa inte gifter sig, utan lever sambo, för det kanske dyker upp något bättre? HUR KAN DET DYKA UPP NÅGOT BÄTTRE ÄN JESUS?

Så nu är det sådana samtal vi vill ha med folk, att få dem att förstå vad dopet innebär och hur Gud ser på sin församling. INGEN ÄR PERFEKT.

(Ursäkta att jag skriker, men jag måste få höja rösten lite)

Fin helg

DSC_5354missionarsbarn

Missionärsbarn

Vi hade äran att ha vår chef Ulrika Morazan här i Ecuador förra veckan och tillsammans med henne och familjen Hermansson spenderade vi två nätter på ett mysigt ställe utanför Puerto Lopez, där fick vi tid att prata, tänka och umgås. Barnen var supernöjda och vi också. Sent på lördagskvällen spelade vi in en liten hälsning till Equmeniakyrkans internationella insamlingskampanj ”Tänd ett ljus”. Ni kan se den inom kort på www.equmeniakyrkan.se.

DSC_5420

Ulrika och Samuel

Annonser

En tanke på “Mycket på gång

  1. Charlie Cramer skriver:

    Åh, så mycket spännande! Och vilket bra inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: