Back on track…

Varit i Ecuador i ca en vecka. Fina dagar i Sverige hade vi! Och vi ska nog erkänna att det var lite tungt att komma tillbaka, Sverige bjöd oss på vila och glädje och ”enkelhet”, men det är ju så det är när man reser hem i några veckor, allt ter sig så enkelt och lätt. Vi återvände och fick en kalldusch (ja i ordets riktiga bemärkelse också, då vi inte har något varmvatten i huset längre), som några kanske läst på ett fb-inlägg så startade det inte på topp. Två små barn med jet-lag som gick upp mitt i natten, lite magsjuka föräldrar och snurren att förstå vart man hamnat igen. Men så föll väl sakerna på plats framåt helgen igen.

På lördag är den stora invigningen av kyrkan och på samma gång firar vi 15 år!!! Så förberedelserna är i full gång. Just nu är Samuel m.fl och fixar det sista detaljerna i kyrkan. I morgon ska jag iväg med en medlem och köpa tyger som ska dekorera taket, vi har bjudit in runt 200 personer genom olika kyrkor, vi ska laga mat, göra kakor. Det kommer bli en höjdarkväll.
Måste säga att kyrkan blivit otroligt fin. Många av medlemmarna har lagt ner många arbetsdagar på ombyggnaden, jag är så imponerad av dem alla. De är en välsignelse!

Sticker in en liten detalj: Nu gick ”gå-hem-och-lägg-er larmet”, som låter varje kväll kl 22, över hela stan.

I lördags var jag iväg själv (!) med ungdomarna till Mejia, där vi har IPEE har en församling. Det var en heldag för distriktets ungdomar och ledarna hade gjort ett toppen jobb med lek, undervisning, bad, mat. Det var roligt att se alla ungdomar från de olika församlingarna träffas och lära känna varandra lite bättre. Otroligt viktigt för framtiden att lära känna ”de andra”. Jag hjälpte till lite med maten (eller rättare sagt jag blev ansvarig för saften, då dessa kvinnor är ruskigt rutinerade och tyckte nog att den svenska missionären mest var i vägen 🙂 och var lekledare på en station. Mejia är otroligt vackert, ligger strax utanför Portoviejo och är en by på landet. Pastorn där, Mauro Mero sa en gång, om man inte varit i Mejia, har man inte varit i Ecuador!

Sov så gott vänner! Så lovar vi att uppdatera snart, speciellt från festligheterna på lördag.

/Emma

Detta bildspel kräver JavaScript.

En tanke på “Back on track…

  1. Jag har varit i Ecuador:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: