Att finna ny kraft i Honom.

Lille mannen i vår familj har börjat gå! Så nu har vi att göra. Flera doktorer här har sagt ”han är ju så tjock, så han kommer få problem att börja gå”, Tji fick ni. 11 månader och hur grym som helst.

Idag är det filmtajm med ungdomarna, Samuel ska dit ikväll. Vi delar på de olika samlingarna, så att vi båda får komma ut och träffa folk och församlingen. Hoppas kunna visa ”Det brutna spjutet” om amerikanska missionärer som arbetade i djungeln här i Ecuador och deras möte med Waorani-stammen (stavning?).

Se den, mycket intressant hur Gud kan verka genom olika människor för att nå sitt mål…

Några kanske har läst på Facebook, om min frustration över Sigrids lärare och hur skolan fungerar här. Denna veckan har varit tuff för våran tös. Jag har varit så nöjd med att hon får gå i skolan och lära sig saker och fått små läxor, men att det har legat på en nivå som varit realistisk för en 4 åring. Men nu har de stramat till och med en ny fröken så är kraven högre. Men vi kämpar på med vokaler och siffror. Ber en bön att detta ska falla i god jord och att hon inte ska tröttna på skolan för tidigt. ( 🙂 ) Men från att ha tyckt det varit roligt med läxor, så vill hon inte längre.

Efter ganska lång tid av ”jobbigheter” så känns det som saker börjar vända för oss. Vi har haft det lite jobbigt med sjukdomar m.m. Det har gått ut över arbetet men också oss som familj. Krafterna har tagit slut.
När det blir tufft borde man vända sig till Gud, eller hur. Men vad gör man istället. Man försöker ta hand om det själv. Tyvärr.
Nackdelen med att vara missionärer, vi står lite ensamma när det stormar.

Be gärna för oss, att vi ska få ny styrka och att det är till Jesus vi vänder oss när vi behöver kraft.
Be också för arbetet, vi vill komma igång med det utåtriktade. Att vi ska våga ta nya steg tillsammans med församlingen.
Be att semester som kommer, ska vara vila och glädje, så att vi kan återvända till Jipijapa med nya krafter.

BARA BE.

/Emma

En tanke på “Att finna ny kraft i Honom.

  1. Monica Gustafson skriver:

    Hej! Idag har vi bett speciellt för Sigrid och hennes skolgång 🙂
    Kram från Monica i Mullsjö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: