Lördag

Lördagar är en fin dag. Den är lagom och man vet vad som ska hända. Ungdomssamlingen på kvällen är ju alltid återkommande. För min del jobbar jag väldigt bra när jag har vissa fasta punkter som alltid återkommer. Kan tänka mig att många pastorer tycker om det, eftersom jobbet är som de kallar det -”förtreondetid”, vilket betyder att Equmeniakyrkan litar på att vi arbetar vår hel och halvtid och har deras förtroende.
(Ibland i svaga stunder kan jag skratta för mig själv, att de gett mig förtroende)
På ungdomssamlingen ikväll ska vi till ”Escina de Ales” och nu vattnas det nog i munnen på flera som vet vad det är. Vi ska ut och äta grillad kyckling! Det ligger i centrum och efteråt ska vi ha roligt i parken har vi tänkt.

Annars kryllar det av svenskar i Ecuador just nu. I onsdags kom Hermanssons tillbaka, för sin andra period, och på samma gång är familjen Ron i landet på semester. Alltså är vi samlade igen. Hermanssons och Rons var de familjer som var ute när vi kom 2012, men det sista åter har vi varit ensamma. Man blir som en familj/släkt när man är ute så här och jag måste erkänna att jag saknat dem mycket.
Sen finns det fler semestrande svenskar som vi känner och hoppas träffa i landet. Våra egna familjer kommer inte i sommar, men i september kommer farmor och farfar, något som Sigrid ser mycket fram emot.

Hon är inne i en skön period nu våran tös, funderar mycket och frågar t.ex: varför har vi ben? Varför är den väggen där? mM….

Nästa vecka hopps vi komma igång med ombyggnaden, men jag tror det den dag jag ser det, för i detta land tar ALLT minst dubbelt så lång tid, eller så går det på ett kick, så man får vara beredd på vad som helst.

Nu har ni det skönt i sommar-Sverige, och jag är lite avundsjuk! men drömmer mig fram tills nästa sommar då vi ska fånga krabbor och leka med alla kompisarna. Tills dess fångar vi emeritkräftor på öde långa stränder och leker med barnen på gatan.

/emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: