Det rullar på

Snart kommer Angel hit, vi ska ha engelskalektion. Det har vi varje lördag. För Angel ska åka till Sverige! Han har blivit antagen till Exchange på Bromma folkhögskola. Den utbildningen som våra volontärer Karin och Julia går just nu. Jag är ingen expert på engelska, och verkligen ingen pedagog, men kan tillräckligt för att lära honom något… För det är just språket som blir det svåra för honom. Men steg för steg, så kanske det blir bra.

Vad har hänt annars… Det var (ännu en gång) för länge sen vi skrev. Har inte fått till det. Församlingsarbetet är i full gång. Vi har gjort många hembesök. För mig har det betytt väldigt mycket. Innan har Samuel varit den som gjort de mesta, men nu har jag varit själv eller med några medlemmar. Anledningen att jag inte gjort det själv så mycket, har främst berott på barnen, men också på språket. Men nu känner jag mig bekvämare i att prata. I kväll ska jag faktiskt predika för första gången på spanska. Och kanske för tredje gången i livet. Har väl aldrig känt att det varit min grej. Vi får se hur det går. 

Mitt visum blev förnyat, så nu kan jag stanna i två år till. (Men vi ska inte det)
Silas är 7 månader nu och en riktig liten pärla. Sigrid börjar snart förskolan igen, hon har haft lov sen februari. Hon ser fram emot det mycket. Varje dag leker hon med sin kompis Carolina och hennes syskon. Riktiga busungar. Hittar på det ena och det andra.

Sen Samuel slutade i pastorsrådet och jag i FACE reser vi inte lika mycket som tidigare. Skönt på ett sätt, men också lite tråkigt. Det positiva är att vi satsar allt på arbetet i församlingen. Det blir dock någon tur till Montecristi och Manta varje vecka, för fix och trix med distriktet och villorna. 

Församlingen mår bra, men vi kan känna ibland att den står och stampar lite. Vi har en fin sammanhållning vi som är, och vi är så tacksamma att få komma dessa människorna nära. Vi ska snart påbörja renoveringen av lokalerna vi har. Med hjälp av pengar som församlingar i Sverige som skänkt. 
Här om dagen kom vi på att församlingen firar 15 år. Roligt att få piffa upp kyrkan och kanske ha ett 15-årskalas när allt är klart.

/Emma

 BildKyrkan behöver ett litet lyft… Nytt golv ska läggas och en ny scen ska byggas.BildBaksidan av kyrkan.BildSilas och jag.BildSigrid, Carolina och Luis.BildKarin Angel och Julia.BildFamiljen i går på playan.

 

En tanke på “Det rullar på

  1. Aino Johansson skriver:

    Så fin familj i Herrens tjänst! Gud välsigne er rikligen!!! Kram från Aino!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: