Personliga tankar om livet

Sitter och väntar på att Samuel ska komma hem så att vi kan åka till stranden. Behöver lite ledighet från Jipijapa en stund. Sigrid är ute och leker med sin kompis Carolina och Silas sover i sin säng. Jag har packat klart och smörjt in mig med +50… Så vi är redo! Nästan.

Vi vill tacka för all omtanke dessa dagar, det har varit bra dagar faktiskt. Dock lite magproblem och annat. Men vi tror problemet som dök upp i församlingen fått en bra lösning. Kunde slutat mycket mycket mer illa.

……………………
Denna blogg blir ofta personlig och ni får följa vad vi gör men också våra tankar och känslor, det är så vill vill ha det. Vi vill dela med er livet här. Upp och ner. Så nu tänkte jag dela några tankar som varit mig nära några dagar.
Det kallas livet.
Mitt liv har varit upp och ner. Vet inte om jag ska berätta hela min historia, men en del i alla fall. I tonåren gick jag in i depression. Kom ur den. Fann Gud och livet. Och gick in i en ny, denna gång ännu djupare depression när jag var i 20-årsåldern. Ångesten i min själ gick att ta på. Den smärtan var outhärdlig. Och jag ville leva, men visste inte om jag skulle klara av det.
Så ebbade det ut, efter många kamper och år. Jag blev ”normal” igen. Och med det försvann en del av mig, ett djup, som jag ofta fann i mina jobbigaste stunder, jag kunde uttrycka mig med ord och känslor som jag idag inte kan finna. Min bön var att bli hel igen. Och jag blev helare. Jag saknar det djupet i mig, men vill aldrig återvända dit igen, där jag fann det.
Visst finns det ett djup kvar i mig, som jag tillåter att plocka fram ibland.
Att jag började tänka dessa tankar var när jag tittade på Jills veranda på SVT. Då Kristian Gidlund var gäst. Då hade han bara några månader kvar att leva, han dog i september 2013, 29 år gammal. Jag blev så tagen av hans djup, hans ärlighet och sårbarhet. Han visste att det var slutet på hans liv, allt onödigt hade han tagit bort och han gav allt till det som betydde något för honom. Jag kände igen hans djup.
Jag var 28 år när jag trodde mitt liv var på väg mot sitt slut. Vet inte varför men jag fick för mig att jag fått cancer. Fick panik vid tanken att dö nu, hade ju så mycket kvar, livet var ju tillbaka i mig, hissnande känsla. Men jag var inte döende! I stället lever jag, med två underbara barn, en man och ett liv jag valt att leva. Valt! Förstår ni vilken grej det är, att i livet har vi val och så har vi saker som vi inte kan påverka. Men valen är allt, att vilja göra det som är rätt, att våga välja vägen framför oss. Och göra det tillsammans med Gud.
Kampen i oss fortsätter, alltid. Upp och ner. Liv och död.

Där har ni mina tankar just nu. Kanske inte solklara, men viktiga för mig, och kanske kan de hjälpa någon där ute…

/Emma

4 tankar om “Personliga tankar om livet

 1. Monica Gustafson skriver:

  Tack Emma för att du ville berätta om vad du upplevt tidigare. Det var modigt gjort. Gud välsigne er där borta och ger er kraft att göra hans vilja.
  Kram från Monica i Mullsjö.

 2. AnnaLena skriver:

  Emma..det du skriver är som andetag.. Vill dela vidare…förmedlar hopp, naket ärligt & beslutsamt ljus..

 3. Aino Johansson skriver:

  Emma-du underbara människa! Du är verkligen ett blomster i vår Herres hage som det tål att se på och lyssna till. Vilka kloka ord mitt i det sorgliga – som att inte må bra ibland.

  Vilket bönesvar du fick! Sårbarheten bär vi med oss, men ju fler dagar som läggs till år blir vi härdade. Vi blir skyddade av Jesu blod, som offrades för oss. Vi får kämpa trons gods kamp tillsammans med Jesus — ända tills den dag — då vi får vandra vidare och.möta Honom, som har räddat oss TILL det eviga livet! Tyckte också om Jills Veranda med Kristian G.

  Gud välsigne dig och bevare dig och din familj, Emma! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: