Quito

Quito. Tunga moln ligger över Pichincha och Samuel ska precis börja laga kvällsmat. Vi befinner oss i Svenskhuset. Vi kom hit i lördagskväll. Samuel var tvungen att vara på plats igår för att rösta i borgmästarvalet, han är skriven här i Quito fortfarande. Om han inte röstar blir det straffavgift på 50 dollar. Ecuador har röstplikt. Så vi hade en ganska lugn dag i går, han röstade, vi hängde på köpcentrum under tiden, sen åt vi god mat och åkte tillbaka ”hem” igen. På kvällen träffa vi vår vän Paul. 

Idag åkte vi till Registro Civil för att se vad vi behöver för att jag ska kunna söka uppehållstillstånd, ”residencia” här i Ecuador. Mitt visum går ut i april och jag är som ni kanske läst den enda i familjen som behöver fixa det nu, när alla andra är ecuadorianer. Det ska nog inte vara några problem för mig att få uppehållstillstånd istället för missionnärsvisum, det enda som behöver fixas är ett papper från Ecuadors ambassad i Stockholm och sen lite byråkrati, men vi hoppas få det klart innan mitt visum går ut. Detta innebär att vi måste åka till Quito inom kort igen… 

Vi åker tillbaka till Jipijapa på torsdagmorgon för på onsdag har jag möte med FACE-styrelsen. Och på samma möte ska Samuel och Washington presentera vårt kaffeprojekt!!! Café Grandioso. Be en bön för det, så lovar vi att skriva mer om det hela efter mötet. 

Annars mår vi bra, barnen trivs i Quito, kyligt och skönt 🙂

/Emma

 

Annonser

3 tankar om “Quito

  1. AnnaLena skriver:

    Alltid lika gott att höra om hur ni har det. Ber för er & kaffeprojektet! Kram

  2. Aino Johansson skriver:

    Du skrev att ni skulle åka tillbaka på torsdag morgon för att du Emma hade ett möte på onsdag????? Menar du inte tisdag morgon? För om du åker på torsdag har väl mötet redan varit – eller?? Möjligtvis har du nästan en hel vecka på dig? Gud är med dig vilken dag det nu än är! Kram från Aino.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: