En gnutta hopp

Skall erkänna en sak. Varit rätt off den sista tiden. Andligt och i ”ledarskap”. Kan bero på att jag lagt mitt fokus på att vara gravid. Vet inte riktigt. Men jag har liksom inte orkat med och inte fått till det riktigt med Gud. Inte att vi är ovänner. Men jag har liksom inte känt den där glöden, som man vill känna när man arbetar för honom. 
Borde i det läget verkligen söka honom ännu mer, men istället blir min reaktion en avslagen, lite illa smakande nonchalans. Har känt mig (oss) ensamma i arbetet och att man aldrig gör tillräckligt. Att inget går framåt. Lite som att vara fel person på rätt plats. Rätt plats, för jag är helt övertygad om att Gud vill något med Jipijapa och vår församling, men att jag som ledare för församlingen inte helt når fram.   

Men så ikväll kom hoppet tillbaka till mig. 5 ungdomar från La Hermosa i Montecristi kom för att hjälpa oss, de höll i hela kvällen. Vi hade sagt till alla våra ungdomar att komma och att det skulle bli en rolig kväll. Jag trodde att vi kanske skulle få ihop 5-8 personer från Jipijapa ikväll och tappade hoppet när ingen var på plats 19.30… Fick även sms att någon inte kunde komma… Men så började vi och in droppade person efter person och tillslut var vi 21 personer!!! Jag kände mig välsignad av vännerna från La Hermosa, de gjorde det som vi velat så länge, men liksom inte fått till med ungdomarna. Vi lekte, såg på film och de delade med sig av sina erfarenheter. De nådde fram. 

Så min slutsats är: Vi behöver varandra. Vi behöver fylla i varandras behov, där vi själva inte kan fylla upp och låta den Helige Ande leda oss.

Ber nu att denna goda anda som vännerna kom med, skall fortsätta, och att vi skall kunna föra den glädjen vidare. Så TUSEN TACK: Rosanna, Javier, David, Jose och Ismael, ni kom med Guds glöd till oss ikväll!

Be gärna för mig också att glöden skall komma tillbaka, att jag ska vända mig till Gud, istället för in i mig själv. 

/Emma

3 tankar om “En gnutta hopp

  1. Monica Gustafson skriver:

    Hej! Fortsätter att be för er. Församlingen har en särskild bönehörna för våra missionärer. Kram från Monica i Mullsjö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: