Krupp

Haft en så där natt. När vi kom hem igår kväll märkte vi att det lät när Sigrid andades. Liksom ett väsande ljud. Vi la henne i sin säng och bullade upp henne lite med kuddar. Men vid ett-tiden vaknade hon och var ledsen och hade svårt att få luft.

Paniken när man inte riktigt vet vad det är… Men så kollade vi på internet (välsignat) och kom fram till att hon förmodligen fått krupp, eller falsk krupp… Vi följde instruktionerna som vårdguiden gav och skrev på samma gång till Sigrids faster Sabina, som är sjuksköterska och som jag minns vagt har Sigrids kusiner haft något liknande. Det är det som är bra med tidsskillnanden, vid 1.30 här var hon på jobbet i Sverige och svarade direkt. Hon kunde guida oss lite till. Till sist kunde Sigrid somna om, sittandes i vår säng, men som sagt sömnen blev inte direkt bra för någon av oss.

Nu mår Sigrid bra, har inte gått till doktorn. Hon är lite hes och hostar ibland. Vi är hemma idag och tar det lugnt, äter glass och kollar på Tarzan. Får se hur natten blir. Be en bön att det bara var ett lätt kruppanfall hon fick och att hon inte ska ha dessa problem i framtiden.

/Emma

Annonser

3 tankar om “Krupp

  1. AnnaLena skriver:

    Usch jobbigt.. Gott ni fick hjälp. Vår lilla skrutt Mathilda, som är stor nu;-), hade bekymmer när hon va yngre och ytterst sällan dyker det upp igen(när hon är förkyld). Vi har fått ngn luftrörsvidgande medicin som hon kan inhalera när det händer, och det hjälper en del, men det kunde va klurigt att få henne att ta den när hon va liten, minns jag. Ja, att få sitta upp & sova i vårt knä verkade va det som kändes bäst, och det lugnande också på ngt sätt, och ibland gick vi ut på trappan med en filt om oss, fast ni kanske inte har så svalkande luft hos er.. Ja, vi hoppas med er att det inte blir mer av det. Stor kram till er alla!

  2. Monica Gustafson skriver:

    Vi får tro att det var en engångsföreteelse. Min äldste son, som nu är 43 år, fick ett anfall en gång när han var liten och aldrig mera. Ber för er. Kram från Monica i Mullsjö.

  3. nilla jrlbring skriver:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: