Sköna veckor och spännande framtid

Tidigt i morse lämnade jag min syster Malin och hennes familj på flygplasten i Guayaquil. De har varit här hos oss i tre veckor. Veckor fyllda av semester, sol, äventyr och härliga dagar tillsammans. Spännande att få visa ett land som Ecuador, för människor som lämnar Europa för första gången någonsin. 
Nu sitter jag här och tittar på Allsång på Skansen på svtplay och har lite post-semester-trötthet över mig. De åkte hem till Sverige, här stannar vi i landet vi bor i. Här bor vi. Ecuador. Vackra plats på jorden.

I söndags firade vi våran 3 åring här i familjen. Lite ofattbart att hon redan är tre år. Hon är verkligen vår stora glädje. Om ca en månad blir hon storasyster och vi blir fyra personer i vår lilla familj. Vilken grej. Vilken välsignelse.

Som den person som bär denna lilla krabat i magen är det en tid av att förbereda mig för en kraftansträngning, så att säga. 5 veckor kvar!
Som vi skrivit tidigare ska barnet födas i Quito. Den 8 september flyttar vi upp ca en månad till huvudstaden. Min mamma kommer till oss och ska avlasta och vara med när hennes barnbarn föds. 

Det är annorlunda att föda i Ecuador. Jag har ju inte gjort det ännu, men jag känner mig lite nervös. I Sverige har kvinnan som föder mycket att säga till om under själva förlossningen, här vet jag inte om det är likadant. Det känns lite som det är en och samma ”form” som används. Ni får gärna be för förlossningen, att jag ska känna mig trygg och med i processen.

Veckorna tills vi drar till Quito är ganska fullspäckade av grejer. Be att det ska gå smidigt och vara roliga veckor. I helgen åker Samuel till Oriente (distriktet Amazonas) för att ha möte med Pastorsrådet.  Sigrid och jag stannar här hemma, jag ska fixa en del praktiskt inför lärjungaskolan Apg29 som ska vara i Las Villas i Montecristi. 

God bless.

/Emma

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: