Positiva vindar i gamla lokaler

Jag har fått äran att sitta med i styrelsen för FACE, vilket jag kanske var lite skeptiskt till från början. Anledningen var att jag mest hört att det är lite trögt att sitta med i FACE. Men så tackade jag ja till detta uppdrag. Jag har blivit glatt överraskad. Jag tycker det är roligt och intressant att få sitta med i något som utvecklar kyrkans sociala delar och som jobbar framåt.

Jag sitter med i divisionen ”Villas & Taller” (Hus & Verkstad) en arbete som tidigare mest har varit ett bevarande arbete, efter att verkstaden i Montecristi lades ner och man inte riktigt vetat vad man ska göra med lokalerna under flera år. Villorna har varit gästhem, men tyvärr inte haft de intäkter som man hoppats på. För några år sedan gjorde man en satsning i verkstaden, där man satsade mycket arbete och pengar på ett projekt som kallades CRITMA. Ett socialt projekt för att få ut tidigare drogmissbrukare i arbetslivet. Tyvärr fungerade inte projektet och lokalerna blev än en gång stående. Man hyrde ut till olika företag men inget drevs från FACE eller IPEE i lokalerna. Föräns nu. Just nu håller vi på att förbereda för att Lärjungaskolan Apg29 ska kunna vara i lokalerna hela hösten. Detta är ett första steg i det nya projektet som distriktet håller på att dra igång i de gamla verkstadslokalerna. Vi vill starta ett ”Missions- och familjerekreations center”. Där IPEEs seminarie kan bedriva lokal utbildning, istället för att behöva åka till Quito, där ska församlingar kunna komma och ha familjeläger m.m. Där ska vi kunna hyra ut till andra samfund, med attraktiva lokaler med mycket utrymme m.m. Hela distriktet Costa Norte är på G med denna tanke. IPEE går i samma tankar, med liknande center i olika delar av landet.

Denna månaden ska vi börja måla och renovera lokalerna, för att vara klara i början av september, när Apg29 kommer. Min uppgift har blivit de ”mjuka delarna”, så igår köpte jag in 45 meter tyg som en kvinna i församlingen skall sy gardiner av. Kommande veckor skall inköp göras till kök och sovrum. För mig är det viktigt med atmosfären på en plats. Att man känner sig ”hemma”. Det är ju trots allt gamla verkstadslokaler vi håller på att göra om, och det skall inte kännas som man är på en verkstad när man bor där.

Möbler kommer tas från villorna där de har använts till gästhemmet. Villorna kommer hyras ut till privatpersoner eller företag.

Be gärna för detta projekt, att de positiva krafter som nu är igång, skall gå hela vägen och genomföras.

/Emma

Image
Här storstädar distriktet lokalerna, mycket damm!!!

Tyger till gardiner. Mycket pastell blev det.

Skärmavbild 2013-07-06 kl. 12.09.55

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: