Äkta tro

Har precis sagt hejdå till vänner från församlingen som varit hos oss i kväll. Ätit kyckling och muffins och hängt. Sjungit lovsång och pratat lite. Inget avancerat. Men det ger glädje och hopp. Vi är en familj. Vi behöver inte anstränga oss för varandra. I kväll bjöd vi även in en familj som börjat gå till församlingen mer och mer. Samuel och jag är båda väldigt fascinerade av dem. De har kommit troget till gudstjänsterna, vi har inte haft jätte mycket samtal med dem, och vi har inte riktigt vetat var de står i sin tro. Men de återkommer till kyrkan om och om igen.

Det häftiga med dem är att de på egen hand sökt Gud och funnit honom. De har tagit emot honom i sina liv hemma. Ingen har ”tjatat” in frälsningen i dem (eller hur man ska säga) De har mött Jesus. När de ber, gör de det med en sådan innerlighet, att man blir helt rörd. Och allt är helt naturligt för dem. De kommer till kyrkan för att de längtar efter mer av honom, inte för att någon kräver att de infinner sig.

Samuel sa härom dagen när vi pratade om dem att de är så äkta i sin tro och har inte blivit formade av några kyrkliga former ännu. Ibland sorgligt att tänka så, men allt för ofta går vi in i former som kristna, och vår äkta tro och vårt personliga sätt att uttrycka oss suddas tyvärr sakta ut. Gud vill inte att vi är annorlunda när vi är inför honom, än när vi är bland vänner och i vårt vardagsliv.

God natt kära vänner.

Dagens bibelord från oss är: 2 Mosebok 31:1-5
Låt den helige ande leda dig i ditt hantverk, ditt arbete.

/Emma

Annonser

En tanke på “Äkta tro

  1. Ulrika Morazan skriver:

    Amen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: