Låt er ande leda er

Haft några dagar i Quito. Då vi haft möten med olika konstellationer. Även haft lite egentid och firat barnens dag med Sigrid.
Vi känner oss välsignade att få finnas med i så mycket spännande arbete. Och vi ber ofta att det vi står i, att den del vi har i det som sker är efter Guds vilja. Som vanlig människa är det ibland väldigt lätt att ta fel beslut, men när man har med Gud i det brukar det oftast leda till det bästa. Men den mänskliga faktorn tar ofta över och man slutar lyssna in vad Gud vill med det hela. Då blir det ofta också väldigt fel.

ibland måste man ta svåra beslut för att saker skall leda vidare. Just när man tar dessa beslut kan det kännas riktigt jobbigt, men så går en tid och saker faller på plats och man inser att det val man var med och gjorde ledde faktiskt till välsignelse.

Nu är vi tillbaka här i Manabí igen. Haft en härlig kylig dag. jag har jobbat med IPEEs hemsida och lite annat smått och gott, Sigrid har börjat gå heldagar i skolan (8-12) så nu får vi gjort en hel del på förmiddagen.

Avslutar med Galaterbrevet 5:13-26

Låt er ande leda er

Ni är ju kallade till frihet, bröder. Låt bara inte den friheten ge köttet något tillfälle, utan tjäna varandra i kärlek. Hela lagen sammanfattas i detta enda bud: Du skall älska din nästa som dig själv. Men om ni biter och sliter i varandra är det fara värt att ni gör slut på varandra.

Nej, säger jag, låt er ande leda er, så ger ni aldrig efter för köttets begär. Köttet är fiende till anden och anden till köttet. De två ligger i strid så att ni inte kan göra det ni vill. Men om anden får styra er står ni inte längre under lagen.

Vad köttet ger är lätt att se: otukt, orenhet, liderlighet, avguderi, trolldom, fiendskap, strider, ofördragsamhet, vrede, intriger, splittringar, kätterier, maktkamp, dryckenskap, utsvävningar och annat av samma slag. Än en gång varnar jag er: de som gör sig skyldiga till sådant skall inte få del i Guds rike.

Men andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning. Mot sådant vänder sig inte lagen. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med alla dess lidelser och begär. Om vi har andligt liv, låt oss då följa en andlig väg. Låt oss inte bli inbilska, inte utmana varandra, inte avundas varandra.

/Emma

3 tankar om “Låt er ande leda er

  1. Monica Gustafson skriver:

    Tack Emma! Gud välsigne er! Kram från Monica i Mullsjö

  2. Mikael Gunnarsson skriver:

    Fint att läsa bloggen. Ibland behöver man mer än 140 tecken. Vi ber för er! ps. ”Låt er ande leda er” kan även översättas med ”vandra i Anden”

  3. Anna-Lena skriver:

    Gott att höra er. Vi är med i hjärta och bön. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: