Consejos och FACE i Guayaquil

Oj vad vi har hållit igång i helgen 🙂

I fredags morse åkte vi till Guayaquil för att ha möte med Consejo administrativa och Consejo Pastoral (Samuel sitter med i det sista) och möte med FACEs styrelse (där Emma sitter med).

När man vet att det är mycket möten inbokade på kort tid och vi har Sigrid med oss, så tänker man alltid ”hur ska detta gå ihop?” Hon är ju inte den som sitter still och väntar. Men det har funkat ganska bra hela helgen. Folk har hjälpt till hon har haft stora ytor att springa på. Vi har varit i församlingen Amistad och skolan Ciencia & Fe.

På fredagen fick jag (Emma) äntligen chansen att presentera sitt arbete med IPEEs kommunikation och hemsida för de båda consejos. Precis när det blev min tur att prata var Samuel tvungen att gå ut med Sigrid som somnat… Så jag gjorde hela presentationen på spanska. Knagligt – ja, men de förstod och arbetet jag presenterade föll i god jord. Att arbeta med kommuniaktion inom IPEE är ett tacksamt arbete, för det har inte funnits något direkt fungerande tänk kring detta tidigare. Men självklart är det inte ett enkelt arbete. Men jag är glad, för detta känns som en gåva jag fått av Gud och jag känner sådan glädje när jag får arbeta med detta, var det än är i världen. Ni kan gå in på hemsidan, som är under konstruktion och utan mkt innehåll… Men den finns och skall byggas upp och bli riktigt bra: www.ipeecuador.com.

Samuel satt i möte hela fredagen och lördagen, fram till midnatt. Många frågor att behandla, men både han och jag kände efter helgen att IPEE är på G och att det går i en positiv anda. Henry Burbano som är president gör ett fantastiskt arbete och driver mycket framåt.

Under tiden som de hade sina möten på lördagen, så åkte en del av FACE-styrelsen till skolan Teodoro Kelly för att se över de maskiner som de haft i sin verkstad som tillhör FACE och tidigare varit i verkstaden i Montecristi. Skolan skall inte fortsätta med denna verksamhet och förmodligen kommer FACE att sälja alla maskiner och material.

På söndag morgon (7.00) hade FACE sitt styrelsemöte och Samuel fick ta hand om Sigrid. Vi blev kvar i Guayaquil efter mötet för att Samuel på kvällen predikade i en församling i södra delen av staden. Vi var hemma i sängen vid midnatt. Pjuhhh…

Men sådana helger som denna ger otroligt mycket, man får träffa folk, vara med i spännande processer och känna att Gud gör saker i kyrkan här. Man känner verkligen att man är del i något större.

/Emma

3 tankar om “Consejos och FACE i Guayaquil

 1. Monica Gustafson skriver:

  Hej! Tack för att vi får ta del av ert liv! Hoppas du mår bra igen. Vi ber för er.
  Kram från Monica i Mullsjö

 2. Krister Gunnarsson skriver:

  Gott att höra från er! Guayaquil är en spännande stad. Jättestor, bullrig, fattig/rik, svettig, fantastiska människor. Vi gläds med er över vad som händer i kyrkan. Ber för er att ni ska få fortsätta att tjäna Gud med era gåvor och få göra det i samma glädje alltid! Kram! Krister och Lisbeth

 3. AnnaLena skriver:

  Så intressant att läsa och jag blir så glad när jag hör glädjen bubbla kring arbetet med kommunikationen. Ja för så ÄR det ju..tänker jag, och blir påmind, när vi får va sådär naturligt i vår kallelse med vår personlighet så är det ju som allra bäst. Kul höra om allt och vi tänker på och ber för er. Välsignelse!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: