Ormar och paddor

Vi är tillbaka i Jipijapa sen i lördags. Nu är det som ”vanligt” igen. Samuel har fullt upp med undervisning om treeningheten och jag har äntligen kommit igång med arbetet med IPEEs hemsida. Det har tagit många vändor hit och dit, men nu är den på gång. Känns skönt. 

Sigrid är mest ute med sina kompisar på gatan på dagarna. Så vi får en hel del gjort i hemmet och i arbetet. Känns skönt att kunna lita på de äldre barnen som tar hand om henne. I maj börjar hon skolan igen, det ska också bli skönt.

Idag kom vår vän Washington förbi med en säck med nyplockad majs. Så nu ska vi äta majs dag och natt. Idag knakade även två män på dörren, de hade med sig ett litet glasskåp med San Pablo och San Pedro och runt halsen bar den ene en orm. Jag förstod ingenting, men att de ville ha något eller att jag skulle göra något förstod jag, men det enda jag kunde säga var – No gracias. Sen frågade jag Lucrecia vad det var för något och då berättade hon att det är en fest som skall hållas för helgonen, och de ville att jag skulle ge dem en slant och jag skulle bli inbjuden till festen. Om jag inte kommer till festen kommer ormen hem till oss… Så nu sitter jag här och väntar på ormen… 🙂
Sigrid vad dock väldigt glad över att se ormen, hon är inne i en orm-fas just nu och tycker de är väldigt spännande, speciellt de stora på Youtube som äter upp kossor m.m….

Det finns väldigt mkt uppblandad tro här. Vi har stött på allt möjligt. Mycket naturläkemedel och folktro (eller vad man ska kalla det) och andra delar som blandas med den katolska tron men även de evangeliska kan ha sina saker för sig. T.ex så ville de ge mig kokt, torkat hummerskal, som skall malas ner och blandas med vatten, när jag låg stilla den där veckan, bra för graviditeten sa de… Och en kvinna som stukat foten skulle gnida en padda mot foten för att bli frisk. För mig är allt detta lite konstigt. Men visst har vi saker i Sverige som vi håller på med?!? 

/Emma

Image

ImageImageDenna sista bilden har inget med inlägget att göra. Det är Indira och Bryan och deras lille son Domenic, som Samuel och jag fått äran att vara fadder till. 

 

Annonser

3 tankar om “Ormar och paddor

 1. ottoulrika skriver:

  Skönt att höra att ni verkar må bra igen. Vi får hoppas att ni får ha det så här fram till den stora Dagen.

 2. Monica Gustafson skriver:

  Gud har svarat på bön. Tack o lov!
  Kram från Monica i Mullsjö

 3. Maria ekdahl skriver:

  Hej emma! maria ekdahl här (fhager), hoppa allt går vägen med bebsen. Konstiga saker i Sverige? Jorå, jst nu käkar min man vitpepparkorn, i förhoppning att slippa övriga familjens magsjuka…;) sen finns det ju rött många som på allvar tror på skrock, o som tex aldrig skulle lägga nycklar på köksbordet, eller gå under en stege..:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: