Ledig dag med Sigrid.

Idag är det tisdag. Det är vår fasta lediga dag. Om allt fungerar. Idag funkar det. Sigrid och pappa sitter på golvet och leker med Playdoh, fortfarande i pyjamas. Hon bjuder pappa på grönsaker. Inget inplanerat, vi ska bara vara idag. Vi brukar åka någonstans på denna dag. Stranden eller något, men idag orkar vi bara vara hemma. 

Vikten av att ge riktigt tid till Sigrid känns otroligt viktigt. Hon är ju med oss nästan hela tiden, men ofta är hon bara med. Det är inte hennes tid. Jag hoppas ju att hon kommer se tillbaka på sin uppväxt som en bra uppväxt… Tänker ibland att hon är välsignad som får vara med sina föräldrar så mycket och behöver inte vara på ett dagis hela dagarna, men så tänker jag ibland att hon också behöver den stimulans som förskolan ger. Därför ser vi fram emot att förskolan börjar igen i maj, då går hon 8-11.30 och är väldigt nöjd.

Hon är roligt, 2,5 år och pratar svenska och spanska så det sprutar åt alla håll 🙂 Hon vet vem hon ska prata spanska med och med oss blir det nästan bara svenska. Fascinerande! Hon har börjat säga till när hon vill gå på toa, även om de flesta gångerna sker i byxan… Men men (taskig mamma som hänger ut henne så). Varje morgon säger hon till oss ”Inte natten längre, inte sova längre”. Då är det dags att gå upp!

Hon får ju extremt mycket uppmärksamhet här i Ecuador, för att hon i mångas ögon ser ut som en docka och många vill ta på hennes hår och prata med henne. Men hon är tuff. Om hon inte vill går hon där ifrån. Hon ser ju sig inte som annorlunda än andra barn, och jag tror inte hon vill bli annorlunda behandlad. Ibland blir jag frustrerad att de ”särbehandlar” henne för hennes utseende, speciellt när hon är med andra barn. Men jag förstår deras reaktion också och brukar möta dem med ett leende och berätta var vi kommer ifrån mm.

Det blev visst lite mycket om vår fina dotter idag, men det är ju hennes dag i dag, så varför inte skriva massor om denna fantastiska person, som i allra högsta grad är en del i vårt arbete här.

Vi vill också säga grattis till Sigrids kusin Jacob som fyller 9 år idag, vi saknar dig!!!!

/Emma

Image

 

En tanke på “Ledig dag med Sigrid.

  1. Anders Mosserud skriver:

    Roligt att följa er regelbundet och se att ni är en del av församlingens liv i Jipijapa i både glädje och sorg. Tyckte er beskrivning ”Alla dessa underbara” 28/2 var ett väldigt fint sätt att lyfta människor. Tror att Jesus gläds när vi beskriver människor på det sättet. Också roligt att höra hur Sigrid växer och erövrar världen bit för bit och också människors hjärtan. Vi följer er på bloggen och ber för er, även om vi inte är så bra på att skriva kommentarer.

    Vännerna i Fårbo gm Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: