Sorg

I dagarna har det varit mycket sorg bland våra vänner i församlingen. I lördags begick vår vän Hildas lillebror självmord och Samuel åkte dit på kvällen för att visa sin/vår sorg. Hilda väntar sitt andra barn i mars och försökte ta det lugnt för barnets skull, men vilken sorg. Ingen hade anat något, ingen vet varför. Hilda kom till tro precis när vi hade kommit hit. Hon går med sin dotter Andrea på gudstjänsterna när hon kan. Resten av hennes familj är katoliker och begravningen var katolsk. Hon hade så sent som en vecka tidigare pratat med sin bror om tro och Jesus. Nu stod hon vid hans kista och frågade Samuel om hennes bror var i helvetet. “Bara Gud vet” hade Samuel svarat. För det finns inget annat svar att ge.

När någon dör här har man likvaka samma dag i hemmet och nästa dag tar man kistan till kyrkan och graven. Sen sörjer man i hemmet i ca 8 dagar, då människor kommer och går och visar sin omtanke. 

I måndags var Samuel tillbaka för att se hur de hade det, Hilda sa då att hon läst bibeln dessa dagarna och insett mer och mer att det verkligen är Jesus hon vill följa. 

I måndags var även ett årsdagen för bortgången av Yasminas pappa. Hennes pappa följde Jesus och var hennes “guide” i det kristna livet. När han gick bort, var det en mycket jobbig tid för henne och familjen. Här är traditionen så att på ettårsdagen “firar” man och minns personen som gått bort. 

Be för våra systrar, som har det kämpigt nu, be för deras familjer.

/Emma

En tanke på “Sorg

  1. Anna-Lena Öhrling skriver:

    Så otroligt tufft.. Ber!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: