Alla dessa underbara

10 månader har vi varit ute nu. Ingenting i jämförelse med andra missionärer, men ändå en lång tid. Snart ett år. Allt har gått fort och på räls. Mycket glädje, en del sorg och vardagslunk.

Missionär. Sug på det ordet ett tag. En person som lämnar allt, ger sig ut i djungeln och omvänder alla stammar som kommer i dennes väg. Känner inte precis att den beskrivningen är jag. Önskar ibland att jag hade häpnadsväckande stories att dela med er. Mina historier handlar mest om en liten grupp människor som ibland har det ganska trassligt i sina relationer, som funderar på hur de ska tro, vad som är rätt och fel. Det handlar om människor som inte vill komma till kyrkan, för de blivit sårade. Det handlar om frustration över former som inte kommer från Gud. Det handlar om kärlek, om familjer och realtioner. Det handlar om människor i en småstad på kusten i Ecuador. Människor som jag fått äran att lära känna och dela mitt liv med, några som faktiskt står mig nära och är otroligt viktiga för mig.

Jenniffer. En glad tjej som läser till läkare, fast hon inte vill skära i folk och gillar inte blod 🙂 Vilken tjej, vilka möjligheter. Jag ser hur mycket hon har inom sig, som liksom inte kommer ut. Valt att följa Jesus för att hon vill det!

Enrique. Ett hjärta av guld. Medmänniska ut i fingerspetsarna och hela han andas Jesus. Han försörjer sin familj, genom att jobba i en grönsaksaffär alla dagar i veckan. Vi ser en ledare i honom, själv är han inte lika övertygad…

Washington. Klippan. Gör det han blir ombedd att sköta. Älskar församlingen. Trogen, dygnet runt.

Yasmina. Vackra kvinna. Ni har mött henne i vår senaste film. Kämpar varje dag. Vår stabilitet här. Ärlig.

Mercy. Kvinnan som lett församlingen fram tills vi kom. Jobbar som lärare, försörjer tre av sina äldre systrar, syskonbarn och deras barn. Gladast i Jipijapa, trots reumatism. Evangelisten!

Angel. Fina människa. Jobbar borta på veckorna, men när han kommer hem på helgen, ger han nästan all sin tid till kyrkan. Sigrids favorit!

Listan kan göras jättelång, fast vi bara är en liten församling på 25 medlemmar. Men jag ville ändå presentera några av våra syskon för er, så ni lär känna dem bättre.

Be för dessa underbara människor!

God afton /Emma

7 tankar om “Alla dessa underbara

 1. Otto skriver:

  Jag tror inte det viktigaste är att göra saker, som man sedan kan visa upp. Det viktigaste är att vara, även om det inte går att visa upp på samma sätt. Det är det du uppskattar själv hos era vänner i församlingen, ser det ut som.

 2. Monica Gustafson skriver:

  Tack för brevet! Du beskriver människorna så fint! Kram från Monica i Mullsjö

 3. Ann-Louise Skagersten skriver:

  Sven Olof och jag besökte Ec. i november. Tänkte på er då men hade inte vägarna förbi er kustremsa. Hade förmånen att träffa Daniel med fam. i Quito efter att de varit hos er. Önskar er Guds välsignelse, tålamod o kärlek till varann o människorna ni jobbar med.Vi delade ju mycket med Lisbeth o Krister när vi var tillsammans i landet för många år sedan. Ha de gott. Ann-Louise

 4. Ann-Louise Skagersten skriver:

  Allt vad ni gjort för en av dessa mina minsta har ni gjort mot mej… säger Jesus.. fortsätt..
  Se, lyssna till den enskilda människan…de är lyckliga för att ni finns där..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: