Nya tag.

Så var vi ensamma igen. Jobbigt med hejdå, men nu när vi vet att de är i ”säkerhet” i Sverige känns allt bra igen. Till det privata i vårt liv har det hänt stora grejer: Sigrid kissar på toaletten!!! Kanske inte så stort egentligen, men för mig som mamma till en dotter på snart 2,5 år som bor i Ecuador är detta STORT. Här slutar många med blöja redan vid ett års ålder och många har tittat lite snett på oss när vår lilla tjej svansat runt med sin blöja. Sigrid är en stor tjej, lång och ser inte ut som en tvååring, många frågar om hon är fyra år, så därför har man nog undrat ännu mer. Men nu är vi med i ligan 🙂

Vi har ju haft mycket semester nu när mina föräldrar och moster varit här hos oss, men visst har vi jobbat lite också. Förra onsdagen var vi hemma på en kort paus i semestrandet för att vi lovat att ha hand om bibelstudiet, men vi blev helt överraskade av att församlingen ordnat en fest för oss, för att vi båda fyllt år. Alla höll tal och vi lekte lekar och vi åt gott och hade roligt. De sa så otroligt fina saker till oss, jag var helt rörd! I helgen som gick åkte Samuel och jag till IPEEs 65’e asamblea i Santo Domingo. En asamblea som gick lugnt och sansat till. Samuel blev förvånad invald i pastorsrådet, något han inte trodde skulle ske. Och jag har blivit invald i FACE-styrelsen. Nästa vecka ska vi båda upp till Quito för våra första möten… Sen kommer vi nog inse vad det hela innebär 🙂 Men vi känner båda att vi inte bara sitter med för att fylla upp platser, utan att vi kan tillföra något också.

Skickar lite böneämnen till er, om ni har en stund över.

 • Be för en syster i Montecristi som blivit lämnad av sin man, med tre barn. Be att han ska ta sitt ekonomiska ansvar och visa sina barn att han är en bra människa som bryr sig om dem.
 • Be för Yasmina i vår församling, som har så ont i magen, doktorn säger att hon måste operera sig.
 • Be för ledarskapet i vår församling, att vi tillsammans ska stärka gruppen. Just nu är det mycket som svajar.
 • Be för oss, att vi hittar en balans i allt som är på gång, och att vi ”finns med” i det vi arbetar med.

//Emma

Annonser

2 tankar om “Nya tag.

 1. Anders skriver:

  Vilken frihet som öppnar sig när ens barn klarar av att gå på toaletten. Också roligt att höra om det överraskande födelsedagskalaset er församling ordnade. Det är härligt att tillhöra Guds stora brokiga familj. Bra att vi har fått konkreta böneämnen också.
  Följer er på bloggen och i tankar och böner.

  Önskar er Guds glädje och välsignelse!
  Vännerna i Fårbo gm Anders

 2. Anna-Lena Öhrling skriver:

  Gott att få följa er! Ja, jag kan ana hur stort det är med frihet fr blöjan. Kommer ihåg känslan när vi var i Peru och de förundrades över hur stor vår M var för sin ålder.. Åh glad och varm emd er över festen och alla fina ord, vet ni är värda vartenda ett men så gott få höra och känna kärlek från de man lever tillsammans med på det sätt som ni gör. Dyrbart! Vill be mer er. Stor kram fr oss gm AnnaLena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: