Hej 2013

Så var både jul och nyår förbi och vi är redan en vecka in i 2013. Ett helt år framför oss. Oj vad långt det känns. Men så ser jag tillbaka ca 9 månader och inser att tid går väldigt fort. För 9 månader sedan kom vi hit till Ecuador. Snart har ett år gått.

Just nu förbereder vi oss på ett hejdå. Det är fantastiskt att få besök från våra kära, men aj vad ont det gör att säga hejdå. På den punken är jag inte alls fräck. Om en vecka åker mina föräldrar och moster tillbaka till Sverige. Sigrid har vant sig vid momo och mofa och säger att hon ska åka med till Sverige. Inte så lätt för en tvååring att förstå hur allt funkar och varför de inte kan stanna kvar hos oss. Det är detta som är min sorg här i Ecuador. Att vi är så långt borta från de vi älskar. Och visst frågar jag mig ibland om det är värt det. Och kommer fram till – ja det är det! Under dessa år vi förberett oss på att åka och den tid vi varit här, så har jag kommit familj och vänner närmare. Det är som man tar vara på tiden och uppskattar varandra mer, för man vet att man kommer vara långt ifrån varandra länge…

Dessa veckor sen vi skrev sist har vi gjort en hel del. Den 22:e december hade vi ”Stora Fixardagen” i kyrkan och vi målade och städade och röjde i kyrkan. Den blev hur fin som helst. Julafton blev annorlunda men fin. Här hemma lagade vi svenska julrätter och på kvällen hade vi gudstjänst och sen ”cena” kvällsmat med ecuadoriansk/svenskt julbord. Massor av människor kom.

Efter jul begav vi oss upp till Quito för lite mer semester. Vi hade planer på att köra en långtur, ner till oriente och vidare söder ut, men vår bil strulade lite och vi vågade inte ge oss ut i vildmarken med den. Men vi tog istället en tur till fina Papallacta och sen till Mindo och vidare ut till kusten.

Värmen börjar komma mer och mer och här i Jipijapa innebär det regnperioden också. Och med regnet kommer krypen. När vi kom hem från vår resa igår var huset fullt av ”Grillos”, typ stora syrsor. Läbbiga kryp, men nu har vi tätat alla ingångar och hoppas de håller sig ute…

Till helgen åker Samuel och jag på IPEEs asamblea i St. Domingo och Sigrid följer med mormor & co till Montañita för att få fina dagar tillsammans med dem 🙂

God bless!

EmmaImage

Vi uppe på Pichincha

Image
Julafton i kyrkan

 

En tanke på “Hej 2013

  1. Anna-Klara skriver:

    Ni är de finaste!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: