Juletider i Jipijapa

Vi har försökt få till julstämningen i flera veckors tid, men det är svårt, i alla fall att få till den där svenska stämningen som man som svensk suktar efter. Vår granne, katolska kyrkan spelar julsånger ca 3 gånger om dagen för oss, det är allt från kristna traditionella, till lite mer värdsliga som Rudolf med röda mulen. Men det är ändå svårt. Hemma i Sverige rullar ju julen liksom i ens liv bara så där och man rycks med. Vi har nu även släppt tanken på en julgran, det får bli en julpalm istället. Idag fick jag ändå lite feeling när vi plockade fram pepparkaksdegarna som skickats med från Sverige och vi bakade med alla våra fina formar 🙂

I kyrkan håller vi på att förbereda oss inför julen, och då handlar det om ”La buena Noche” – Julafton, då vi ska ha en julgudstjänst på kvällen och efteråt äta julmat. Idag har jag och Yasmina varit och köpt saker att dekorera kyrkan med. Det kommer nog bli väldigt fint. Och idag fick vi reda på att här på vår gata kommer det vara ett stort julfirande tillsammans med grannarna. Därför bestämde vi oss för att släppa alla våra svenska traditioner den 24:e och i stället fira vår julafton den 25.

Idag har även min pappa och Samuel målat i kyrkan. Vi ska göra om ”frontväggen” och i morgon kväll ska jag skriva bibelordet Joh 3:17 på väggen.

Dios no envió a su Hijo al mundo para condenar al mundo, sino para salvarlo por medio de él.

Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom.

Det kommer bli jättefint!

På lördag ska vi ha en stor fix- och städdag i kyrkan tillsammans med alla medlemmarna och på kvällen ska vi visa film i kyrkan.

Vi har det väldigt bra här, det hoppas jag ni förstått och speciellt glada är vi för att ha mina föräldrar och min moster här över jul och nyår. Välsignat att få vara tillsammans!

Här får ni vårt julkort som vi inte fått skickat med riktigt post, men om ni vill ha det på kylskåpet kan ni alltid skiva ut det.

KRAM

julkort2012

Annonser

2 tankar om “Juletider i Jipijapa

  1. Monica Gustafson skriver:

    Tack för julhälsningen! Hoppas er jul blir bra trots förändringar.
    Kram från Monica Gustafson i Mullsjö

  2. solveig johansson skriver:

    Tack för julhälsningen, roligt att höra från er. Vi tänker ofta på er alla. Ha en fin julhelg. Kram från.Solveig o Tage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: