Här och nu.

Sitter och jobbar här på datorn. Får en del gjort. Börjar komma in i hur vi ska lägga upp arbetet så att det funkar för oss. Är det inte alltid så att när man börjar ett nytt jobb så har man några månader då man lär sig, för allt är nytt. Jag börjar fatta det nu, att det är det vi gått igenom. Har tyckt att vi inte får något gjort, att det är svårt att ”leva” sitt jobb, saknar en stämpelklocka och känner ofta att jag gör för lite. Men idag satt jag och räknade timmar på ett ungefär för november. Kan säga att nu har jag släppt känslan att jag gör för lite. Men kvar står jobbet att få struktur på det vi gör. 

Att arbeta för Guds rike är ju lite annorlunda, ibland är det inte möjligt att mäta i tid. För vad är tid egentligen? Om jag har ett samtal på en kvart som hjälper en person vidare i sitt liv, eller om jag sitter på ett möte som varar hela dagen, men i slutändan inte ger något värde åt något håll. Då är tid inget värt. På missionsinstitutet på Örebro missionsskola läste vi mycket om tidsuppfattning och hur beroende vi är av tid i Sverige, men i andra länder är det händelsen i sig som är värdet. Börjar förstå det mer och mer.

Nästa vecka åker vi på semester, mina föräldrar är här och idag känner jag för första gången att ”jag är värd semester” så nu ska vi njuta och ha roligt och släppa tiden en vecka 🙂

Tack Jesus att du lär mig nya saker hela tiden, att du ger mig nya chanser om och om igen, så att jag kan bli den du skapat mig till att vara. Tack Jesus för relationer och människor som ger mig glädje varje dag. Ge mig insikt i vad som är här och nu och lär mig släppa taget om det som jag ändå inte kan påverka.

AMEN.

/Emma

2 tankar om “Här och nu.

  1. Malin skriver:

    Min fina syster! Gud välsigne er!

  2. Anders skriver:

    ”Leva sitt jobb” – bra uttryck för att tjäna Herren. Uppmuntrande att följa er och se hur ni växer in i uppgiften. Tror att man i tjänsten för Herren får vila i att grunden är vad man är i Herren, inte vad man gör för honom. Vi ber för er. Önskar er en fin helg och en skön semestervecka.
    Anders i ett snöigt Fårbo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: