Guds beskydd och mycket på gång

En liten uppdatering innan vi ger oss i väg till Santo Domingo för pastorsdagar och sen vidare till Quito för att möta Samuels bror Daniel och familjen på flygplasten, de ska vara här i Ecuador i 5 veckor! Sen har vi en vecka i Quito med arbete på kontoret, men mest hoppas vi kunna vara lite lediga tillsammans med dem. På fredagen drar vi tillbaka till St. Domingo för ungdomsläger, dit vi stolta kommer skicka 22 stycken från Jipijapa :). Detta ser vi fram emot mycket! Sen kommer vi tillbaka hem till Jipijapa igen. Så idag blir det packning för nästan hela slanten. Vi har ju lite arbeta att utföra också.

Igår när jag kom till bibelstudiet i kyrkan så mötte jag en lite skärrad Wacho. Han frågade om jag hade varit i kyrkan tidigare och öppnat. När han kom stod dörren öppen och ljuset var tänt. Alla grejer var kvar, tack gode Gud! Jag fick skuldkänslor för vår ena nyckel har varit borta i över en månad och vi har trott att vi tappat bort den hemma.

Sen visade det sig att förmodligen hade det glömt att låsas kvällen innan när ungdomarna övade lovsångsdans… Men det betyder att det stått helöppet i 24 timmar! Jag vill nog kalla det för beskydd från vår Gud. Vår kyrka ligger inte i det säkraste området och inbrott är inte ovanligt.

Men som säkerhetsåtgärd kommer vi idag byta alla lås och Samuel och jag kommer börja bli mycket mer noggranna med var vi har nycklar framöver.

Kyrkan behöver renoveras en del och vi är glada att snickarmästaren Daniel kommer hit och sen att min målarmästare till far kommer i november, nu ska kyrkan bli riktigt fin! Innan regnperioden börjar måste taket fixas, ås det inte regnar in och golvet på övervåningen behöver en totalrenovering… Sen är det massor av ”småsaker”. Själv ser jag fram emot att jobba med dessa sakerna då jag är praktisk av mig 🙂

Nu ska jag göra ett litet röj här hemma, påbörja packningen och sen ta en sväng ner till centrum för att inhandla ”resegrejer”.

/Emma

En tanke på “Guds beskydd och mycket på gång

  1. Monica Gustafson skriver:

    Gott med Guds beskydd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: