Det lilla i det stora

Hur ärlig ska man vara på en blogg om ens missionsarbete? Det är så lätt att skriva om saker, men inte gå in på djupet av sig själv. Den 18 april lämnade vi Sverige och nu exakt 6 månader senare så är vi i full gång i arbetet. Allt har gått väldigt smidigt och vi har kommet långt på så kort tid. Vi vet inte varför egentligen. Gud har och är god emot oss. Men ibland, eller ganska ofta är allt lite kaos. Inombords fylls man ständigt av saker som tär, middags val, köra till förskolan, köpa mjölk, olika åsikter om saker… Vardag skulle någon säga, andlig kamp kanske någon annan säger. Vad vill jag säga med detta? Jo, för mitt i allt det stora att vi åkt ut i mission och är missionärer, så är jag samma tunna person som jag var i Sverige. Och jag är lika arg, irriterad, glad och slarvig som jag var innan. Och ofta känner jag att det vi gör inte är större än något annat som någon gör i en svensk församling. Bara att vi kände oss kallade att göra det på andra sidan jordklotet. Åhh så där svårt med ord igen. Det jag vill säga är att jag är så otroligt tacksam för det stöd vi har från er i Sverige… men att vi inte är något mer speciella än er. Ni är Guds redskap där ni är! Missionärer är vi allihopa.

Jag fattar knappt själv vad jag skrivit, men kände att jag ville skriva några rader om detta. 

Gud välsigne er. Ni är värdefulla.

/Emma

7 tankar om “Det lilla i det stora

 1. Emelie skriver:

  Vi tänker på er ofta ❤ Hoppas allt är väll med er.

  Kram
  Emelie o Pontus

 2. Anna-Klara skriver:

  ❤ ❤ ❤

 3. Sam Gunnasrsson skriver:

  Så sant, så sant, Emma!
  Livet har många sidor och vi är alla olika personligheter. Med vetskap om det får vi vara där Herren vill att vi ska vara. Då blir det bäst!

  Sam

 4. Jovita Häggmyr skriver:

  Ni är så enkla och fina, det är det som gör er sååå speciella!!!Tack Emma för de fina orden. Kram från oss i Skattkärr, Olof, Jovita, Samuel som har flyttat till Luleå, Elisabeth, Gabbe och Matte..

 5. AnnaLena skriver:

  Tack Emma, det är så uppfriskande att höra dig. Din röst är viktig. Och som det står ‘de ödmjuka ska ärva landet’ ..det är stort ju! Kram AL

 6. Annamaria skriver:

  Känner igen så väl att skörhet och inre styrka går hand i hand. I Gud, och i Guds nåd är vi allt detta- tillsammans! Varma hälsningar till er

 7. Oj vad många kommentarer jag fick och vad de värmer mitt hjärta. För mig är det viktigt att få skriva ner det jag bär, då blir det konkret och få dela det med er är en förmån!

  /Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: