Det himmelska språket

Hola Amigos.

Sitter och uppdaterar församlingens fb:sida, och på samma gång får jag verkligen träna på min spanska. Så frustrerad att jag inte kan bättre och på samma gång så imponerad att jag kan överhuvudtaget… 

Att lära sig ett språk är inte enkelt, och just nu är jag väl inte den som studerar mest. Men jag lär mig varje dag något nytt, men ändå så frustrerad. Jag vill så gärna kunna tala fritt och förstå allt. 

Men jag har ett löfte jag lutar mig tillbaka på om och om igen. Flera av er har säkert hört mig berätta om den lilla kvinnan i Guayaquil som satt bredvid mig på en gudstjänst i församlingen Amistad. 
Vi var här 2003 på besök hos Samuels föräldrar i tre veckor. Veckor fyllda av skräck och glädje. Äntligen hade jag fått komma till Ecuador, landet som Samuel pratade om hela tiden. Men det var jobbiga veckor och i en gudstjänst brast det för mig. Jag satt och grät, förstod inget av vad som sas, så istället skrev jag i min dagbok, en bön till Gud, med konkreta frågor om min och Samuel framtid. Bredvid mig satt en kvinna, hon började peka på min dagbok och jag trodde hon ville ha min penna. Jag sa att jag inte förstod. Men hon fortsatte prata med mig, jag bad Maria (Samuels syster) översätta, men hon förstod inte heller. I stället fick Samuel som satt på andra sidan Maria rycka in, men han förstod inte heller, sen sa han: jag tror hon talar i tungor, och nu uttyder hon det hon sagt… Plötsligt sitter den lilla kvinnan och svarar på alla mina frågor jag skrivit på svenska i min dagbok. “Era drömmar ska bli sanna” “Du ska lära dig spanska” m.m. 

Jag var helt häpen. Jag har aldrig tidigare eller efteråt fått ett sådant bönesvar. Gud var KONKRET.

Så nu lutar jag mig tillbaka och jobbar på min spanska i den takt som krävs 

/Emma

 Image

Alltid mycket roligare med en bild, därför får ni ta del av dessa vackra färger som vi har på ett träfat vi köpte i Quito förra veckan.

Annonser

En tanke på “Det himmelska språket

  1. Anonym skriver:

    Emma s underbart att lsa om familjen och allt ni fr vara med om! Ber fr er och vet att vr Herre finns vid eran sida! Kramar och Guds Vlsignelse!! Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: