Hemma

Är trött men nöjd! Vi är på plats i vårt hem i Jipijapa. Snart ska vi gå och lägga oss och tillbringa vår tredje natt här. Denna natt med fönster! När vi kom i onsdagskväll mötes vi av ett hus som hade ”en del” detaljer kvar. Trött efter resan från Quito, kände jag mig något matt och kände att detta kanske inte var vad jag hade tänkt mig. Vår hyresvärd hade sagt att huset var färdigt, men färdigt kan betyda många saker 🙂

Men nu är vi här och det känns faktiskt bra. Vi bor på en gata som heter Eloy Alfaro och våra grannar är trevliga och mycket intresserade av vilka vi är. Sigrid har lindat alla kring sitt lilla finger, och vi känner att vi behöver ta tag i denna blonda lilla tjej mer än vanligt. Hon får ALL uppmärksamhet… Men snart är hon en del av folket här också.

Idag var vi och hälsade på lite grannar och de hade en liten 1 åring som fyller år i morgon. För en kvart sen ringde det på dörren och Sigrid fick en inbjudan till prinsess-kalas. Hon har inte svårt att få vänner!

Vi bor i ett JÄTTE fint hus! Det finaste på gatan. En välsignelse att få ha ett sådant här hem, men också svårt när man redan sticker ut som svensk och sen bo i ett palats… Jag ber att detta hem skall bli en välsignelse för alla som kommer på besök.

När vi var här i Jipijapa sist så åkte jag här ifrån med en gnagande oro inombords. En känsla av fara och osäkerhet. Har verkligen fått be och fundera kring denna känsla.

Men så har jag kommit fram till att kanske är det så att när Gud vill något, att man ska finnas på en plats, så finns det en annan sida som vill något annat. Jag tror att dessa känslor kan vara sanna, att vi ska vara försiktiga, men att det är någon som utnyttjar min rädsla.

Efter tre dagar här har jag ändrat känsla. Jag känner hopp. Jag känner glädje att få finnas här. Och jag är glad att vi sa ja till Jipijapa.

Be för framtiden här. Att denna känsla som jag nu bär på skall fortsätta, trotts motgång och kamp. Be för människorna i denna stad.

En skön detalj, vi bor granne med en katolsk kyrka och varje kväll utom tisdagar spelar de lovsånger i högtalaren. Vackert! Dios esta aqui, Halleluja! Sen tar baren här bredvid över musikunderhållningen med regiton och lite annat högljut 🙂

/Emma

ImageImageImageImage

Annonser

3 tankar om “Hemma

  1. Elin K skriver:

    Vi tänker på er! Var rädda om er! Kramar

  2. Anna-Klara skriver:

    Kollade in er gata på Googel maps, vilket spännande område och vad stort Quito är! Trodde det skulle vara mycket mindre… hoppas, hoppas, hoppas det blir tillfärlle att komma och besöka er!

    Tänker på er och älsar er grymt mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: