Så stort i det lilla.

När Samuel och Sigrid är i Sverige får jag hitta på saker på egen hand. Jag valde att åka med till El Chaco för att träffa lite vänner och vara med när pastorsrådet och administrativa rådet hade möte. Jag var inte med så mycket på mötena, men ändå gav helgen mig nya erfarenheter.

Idag följde jag med Petter Hermanssson till Bon Bon, en liten by en kvart från El Chaco. Han predikade och jag var bara med i gudstjänsten. Även om jag inte tillförde något i andlig, kyrklig eller administrativ mening denna helgen åkte jag hem fylld med intryck och upplevelser i mig själv. Att få vara med och se ger så otroligt mycket. I denna enkla kyrka, med enkla blåmålade plankväggar och en liten skara medlemmar, möte jag än en gång verkligheten. En verklighet som inte än min, men som människor lever i varje dag. En enkelhet som berör och en längtan efter Jesus som genomsyrar.

I bilen till El Chaco åkte också Hogla med. Hogla bor här bredvid oss och har hand om Svensk huset. Hon åkte med för hennes lillasyster Claudia är jättesjuk, men en tumör i huvudet. De tror inte hon har många dagar kvar. Att släppa av Holga utanför det enkla huset i El Chaco och veta att där inne ligger hennes syster och väntar på döden, utan någon läkarvård. I Sverige får vi mer eller mindre gratis läkarvård. Men så slås jag av att här är livet och döden en normal del av livet. Människor dör, och sorgen är stor, men man lever i nuet på ett sätt som jag inte mött i Sverige. Som att allt ligger i Guds hand och vi kan bara be.

Inser när jag skriver detta att jag har lite svårt att förklara hur jag menar, men jag hoppas att ni förstår lite hur jag menar.

Ecuador är så vackert och människorna här är vackra! När vi gick missionsutbildningen på ÖM så hade vi i början en övning när vi valde ett foto som talade om mission för oss.

Jag valde ett foto av en närbild på en avskalad trästam där en kvist suttit. Min tanke var att jag var kvisten, som smält in i trästammen. Jag kommer alltid sticka ut, men på samma gång drömmer jag om att bli en del av stammen. Detta tar tid, och jag ber till Gud att han ska leda mig i detta.

Sov så gott alla!

/Emma

Image Ett hus i Bon Bon

Annonser

3 tankar om “Så stort i det lilla.

 1. Sabina! skriver:

  Så vackert skrivet kära svägerska, det verkar som om du är just där Gud vill att du ska vara! Kram

 2. Anna-Klara skriver:

  När vi inte gör något gör Gud allt. Det vackraste jag läst på länge ❤ ❤ ❤

 3. AnnaLena skriver:

  Emma..så otroligt berörd av din text.. Du fångar stora, ogripbara, saker med djup, genomskinlig sårbarhet och genuin kärlek.. Den längtan du beskriver drabbar mig och tänder min längtan att leva lika öppen för Guds handlande med mitt liv.. Så utöver att leva det liv du kallats till där du är, så SKRIV! Dina texter öppnar upp för Guds flödande liv i dem som möter dem.. Vet inte riktigt varför men har tänkt så mkt på dig nu dessa dagar, då du blev själv. Glad du
  haft fina dagar! Kram AL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: