Montecristi-Jipijapa-Montañita-Jipijapa-Quito

Vi har haft en händelserik vecka i Manabi på kusten. Vi har skrivit under ett kontrakt på det hus vi ska bo i, i Jipijapa, predikat på söndagsgudstjänst i Jipajapa, besökt vår kära familj i Montañita och deltagit på distriktsmöte i Montecristi. Gud är god men han låter oss också gå igenom prövningar. Jipijapa är på många sätt en prövning. Levnadsstandarden är lägre än på många ställen, människorna är del av en väldigt annorlunda kultur är på bergen, församlingen vi ska arbeta i är liten och har varit det sedan starten. Men både jag och Emma känner att vad Jipijapa församlingen ”La divina gracia” (den gudomliga nåden) behöver är en pastor på plats. Pastorer (Emma & Samuel) som ger tid åt själavård, samtal och lärjungaskapsträning, något de aldrig tidigare har fått. Det viktigaste av allt är att vi ger tid till att leda församlingen i en rikting framåt. Vi försvinner om ca 2 år men de kommer att vara kvar, vi är långt ifrån några frälsare, Jesus är den enda som kan frälsa, men vi är beredda att ge våra liv och tid en kort stund för ledarna i församlingen i Jipijapa, så att de själva genom Guds gudomliga nåd kan får Guds rike att växa.

 /Samuel

Detta bildspel kräver JavaScript.

3 tankar om “Montecristi-Jipijapa-Montañita-Jipijapa-Quito

 1. Anders M, Fårbo skriver:

  Hej, vänner!
  Härligt att se hur Herren leder er, med bil, kommande bostad i Jipijapa m.m. Ber att Herren ska leda er i tjänsten i Jipijapa och ger välsignelse. ”Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar sitt namn till ära”, Ps.23:3
  Vännerna i Fårbo
  gm Anders

 2. Lena Fredriksson skriver:

  Hej!

  Här kommer en hälsning från oss i Smålandsstenar. 6 juni hade vi invigning av vår nya lekplats vid sommarhemmet Tre Björkar, det var roligt att det kom så mycket folk. Vi hoppas att den skall locka fler människor till vårat fina sommarhem. Varje onsdag under sommaren har vi våffelkväll där.
  Det är så roligt och spännande att följa hur ni har det, otroligt mycket ni har hunnit med på den korta tiden i Ecuador. Vi önskar er Guds välsignelse med arbetet i Jipijapa som inte verkar så lätt, hoppas bostaden blir bra och att ni skall trivas där. Vi fortsätter ta er med i våra förböner.

  Varma hälsningar från Smålandsstenar/Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: