En händelserik helg

Vi har haft en rolig helg och det har hänt mycket. I fredags kom Ulrika Morazán och Johan Lindgren från equmenia. Med dem kom även en hel resväska med grejer till oss. I fredags var även El dia del niño = barnens dag. Så Sigrid fick ett fint tält från Sverige, perfekt!

På lördagen åkte Ulrika och alla missionärer till en hacienda =gård utanför Cayambe, där vi hade nästan ett helt dygn tillsammans och pratade och umgicks.

På söndagen möte vi Johan och Marcia i församlingen Juan Montalo i Cayambe och var med på gudstjänster för vuxna, ungdomar och barn. Vi blev alla mycket imponerade av deras arbete!Massor av barn. Sen drog vi vidare till Ibarra och träffade Franklin och Samuel fick snabbt ett erbjudande att predika på kvällen, ett erbjudande han antog. Vi sov över hos familjen Ron och nästa morgon möte Pactos ungdomsförbunds ordförande Henry Pinto oss och tog med oss upp på vulkanen Imbaburas sida, där Pacto har hela fem församlingar. Det är så otroligt vackert och i går sken solen och man såg vulkanen Cayambe tydligt.

Mötte så fina människor och jag blev varm inombords när jag fick prata med 94 åriga Rosa och hennes dotter Dolores som var gift med pastorn i en kyrka där, de har bott på samma plats hela sina liv och jobbar för kyrkan och odlar majs m.m. Dolores hade lite ont i ryggen, men satt ändå och arbetade med att plocka majs.

Sen åkte vi långt upp på Imbabura och möte två syskon som heter Erika och Edgar. Deras mamma jobbar i Ibarra och pappan har varit borta i ett år och jobbat. Edgar hade ont i huvudet och Erika hade ont i magen, de skulle till doktorn i morgon. Jag sa till Edgar att han måste dricka mycket vatten, då svarar de att de inte har något vatten. Vi lämnade vår vattendunk och ett packet kex innan vi åkte. Man känner att världen är orättvis när Sigrid sprang runt bredvid dem och kan få kex och vatten när hon ber om det. Men det är två verkligheter som möts och det är nyttigt för mig att se och våga möta det. Vet inte om ett kexpaket och några liter vatten gör någon större skillnad, men när det kommer till barn, så är mitt hjärta stort och jag hoppas få möta dessa två syskonen igen snart!

I morgon åker vi till kusten och återkommer med rapport om boende m.m. snart.

Gud välsigne er!

/Emma

Detta bildspel kräver JavaScript.

4 tankar om “En händelserik helg

  1. Stig Andersson skriver:

    Det var intressant att läsa er brev. Ni hann med mycket på några dagar. Man kan förstå att ni trivs med allt som händer.
    Vi från Mullsjö önskar er allt gott.

  2. Gunilla Jærlbring skriver:

    Hej hela familjen!

    Ni verkar inte att ha det långtråkigt i alla fall.Full rulle.Det ær så roligt att læsa vad ni gør,men jag har inte hittat er sida førræn idag,ær væl lite slapp.Men nu sitter jag på jobbet och har det lugnt och då kollade jag på facebook och hittade adressen.Jag åker hem ikvæll men åker tillbaka næsta onsdag.Skøt om er,ælskar er.Kram Moster Nilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: