El Chaco

I helgen var vi i El Chaco i Oriente. Där bor familjen Hermansson och de jobbar i Pacto församlingen ”Cristo la Única Ezperansa”. Det var skönt att komma iväg från Quito och bilen rullade på som den skulle 🙂 Vi stannade till i Papallacta på vägen dit och badade i vatten från varma källor. Sigrid trivdes som fisken.

Det var roligt att komma tillbaka till El Chaco, naturen runt om kring är otroligt vacker, och en bild gör det inte rättvist, man måste se det med egna ögon! Jag (Emma) var glad att se staden, hade en praktikvecka där när jag var med på Apg29 2005.
Församlingen har byggt en ny stor kyrka och antalet verkar växa. Andrea och Petter gör ett bra arbete där.
På lördagen var det parad och halva staden var med och gick. Alla skolor, föreningar och självklart kyrkans scouter. I paraden gick även vår vän Kleber Ango och det var väldigt roligt att träffa honom efter alla dessa år. Vi bodde hemma hos Hermanssons som hyr av familjen Baquero och det var roligt för Sigrid med alla kossor

I Santa Rosa bor Jennie Olausson och hennes man Edvin. Båda två var med på Apg29 när vi var ledare och de gifte sig förra året. Väldigt roligt att träffa dem också. De ska flytta till Sverige i augusti och Edvin håller på att lära sig svenska.

På kvällen predikade Samuel för första gången sen vi kom hit, han var lite nervös innan, men spanskan flöt på helt okej. Ämnet för predikan var kallelse och mission. (Samuel skriver lite om detta själv snart).

På söndagen var det barngudstjänst i kyrkan och det var massor av barnfamiljer där. Barnen stod verkligen i centrum och det var en glädje att se de unga ledarna vara så engagerade i barnen.

Det känns viktigt att komma ut så här och se verkligheten, man samlar på sig erfarenheter varje gång och det känns som vi behöver detta för vårt arbete i Jipijapa. Att leda en församling här är väldigt annorlunda från Sverige!

På fredag kommer vår chef Ulrika och Johan Lindgren från equmenia hit, det ska bli roligt och tillsammans ska vi göra massor av olika saker.

/Emma

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Annonser

En tanke på “El Chaco

  1. Anders Mosserud skriver:

    Hej, vänner!

    Roligt att följa er på bloggen och se att det går bra för er. Skönt att bilköpet blev av och att ni kan ta er dit ni behöver. Vi följer er i förbön.

    Vännerna i Fårbo
    gm Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: