Visum, spanska och lite allt möjligt

Dags för en liten uppdatering! Det har gått några veckor sen vi sist skrev och vi har gjort en hel del, men känslan är ändå att vi inte fått gjort så mycket. Vi visste de innan att saker tar en annan tid här än i Sverige och vi var beredda på det… utifrån oss, två vuxna med okej tålamod, men så är det en liten detalj som finns i vår familj och hon heter Sigrid. Med ett barn blir det mer komplext, som att t.ex fixa bekräftelse på visum (2 heldagar i väntsalar), kopiera papper på kontoret, ha möten, spanskalektioner m.m. Hon är alltid med oss och ibland smärtar det min moders hjärta att dra runt på henne… Men hon är en glad tjej oftast och finner sig i det mesta, bara hon får springa runt (vilket inte alltid funkar).

Vi har äntligen börjat med spanskan, det är ju därför vi bor här i Quito, idag ska vi ha vår andra lektion. Vi delar på 4 timmar, för vi ligger på så olika nivå. Läraren heter Gerardo och kommer hem hit till huset två dagar och vi åker till skolan två dagar. Känns väldigt bra och första lektionen var bra! Det andra vi ska göra när vi är här i Quito är att fixa grejer. Köpa in saker som skall finnas i ett missionärshem, helt enligt en lista som Ulrika Morazán (vår chef) grundligt arbetat fram under mycket svett och tårar. Vissa saker finns i ett förråd här, känns lite roligt att ärva stolar, hyllor m.m. märkta med gamla missionärers efternamn, t.ex Wilhemsson -85, bra fungerande grejer! Fixa visum – check! Skaffa id-kort, köpa en bra fungerande bil, ta ecuadorianska körkort m.m. Dagarna rullar på. Men självklart längtar vi att få börja arbetet i Jipijapa. Vi drömmer och tänker mycket kring vad som komma skall. I juni åker vi ner till kusten för att vara med på distriktsträffen med pastorerna där. Då skall vi även titta på boende och vi tänkte också stanna där någon vecka för att besöka människor och få lite tid tillsammans med dem.

Igår var de Dia de Mama = morsdag. Vi gick på gudstjänst i församlingen Jipijapa (inte staden på kusten, utan en kyrka med samma namn). När vi kom i mötes vi av orden ” FELIZ DIA MAMA” och röda ballonger överallt. Här är morsdag stort och hela gudstjänsten handlade om mamma. Jag tyckte det var väldigt fint och man upphöjde verkligen modern som familjen trygghet och att hon är viktig! Sen på eftermiddagen överraskade Samuel, Sigrid och Pedro och barnen, som bor här bredvid oss, med fin middag till mamma Ogla och mig. Vi blev så glada!

Vi försöker göra lite utflykter då och då, det är viktigt för Sigrid tror jag. Förra helgen tog vi en taxi upp till El Panecillo som ligger i södra Quito, det är en jättestor staty som föreställer Maria som trampar på ormen. När man är där uppe har man utsikt över hela gamla stan och det är vackert. Sen åker vi till Karolinaparken då och då så Sigrid får leka av sig lite 🙂

ImageImageImage

Vi har haft besök två gånger av de andra svenska missionärsfamiljerna, Rons och Hermanssons, känns tryggt att ha dem här och vi har väldigt roligt tillsammans.Vi umgås vi en del med vår vän Paul Ponce som bor här i Quito och har varit med på en bönegrupp han leder en gång. Försöker träffa folk så mycket som möjligt.

Image

Två missionärsbarn med bollar

Oj nu blev detta ett sånt där långt inlägg, det var inte meningen och vi ska skriva oftare och kortare framöver. 

Be för oss, att vi skall känna frid i det vi gör just nu (ibland känner vi oss frustrerade att ”bara” läsa spanska och fixa grejer)

Ha det gott där hemma, nu ska vi strax äta lunch!

/Emma  

Här nedan är en blandning av lite bilder:

ImageImageImage

2 tankar om “Visum, spanska och lite allt möjligt

  1. Jacob skriver:

    Hej. Vad spännande att följa er!!! Läser med förväntan och iver. Blessings /jacob

  2. Krister o Lisbeth skriver:

    Vi ber ofta för er och ska ta med känslan ni beskriver just nu. Roligt att höra om de kontakter ni har. Människor i fokus. Toppen! I morgon åker vi till Linköping och ”Asamblean” för GF-kyrkan. Bed för den ni också! Saknar er! Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: