Detta med mission…

Nu när vi läser missionskunskap och kulturförståelse så är vi inne i en väldig tänkevärld kring mission, inte så konstigt. Våra tankar ställs på kant ofta och vi får tänka om och fråga oss varför vi har den bild som vi har av saker och ting. Jag är glad att vi får chansen att göra detta nu och få en grund att stå på inför Ecuador. 

Jag är medveten att jag är inne i en annorlunda sväng… Alltså missionär, det är relativt udda för en person i min ålder i dagens Sverige. Jag kan se med sorg på att det är så och frågar mig på samma gång varför? Vad har hänt? Kallar inte Gud människor längre, eller vill inte människor lyssna på den kallelsen? Eller är internationell mission överspelat? 

Jag tror på mission! Men inte på mission att väst (vi) kommer till syd (dem) och vi hjälper dem. Nej, jag tror på ömsesidighet. Men så frågar du dig kanske: Är det inte så Samuel och Emma gör, åker till Ecuador och hjälper dem? Jo du har helt rätt, men det är mer än så i det hela. Vi åker till Ecuador för vi har känt att det är det Gud uppmuntrat oss till, men vi åker inte dit med en inställning att vi har den rätta läran och att vi skall lösa deras ”problem”. Vi åker dit för vi tror att vi är en bricka i ett stort spel, där Gud läger bitarna. Vi åker dit för att vi vill lära oss av dem, för att uppmuntra dem att dela med sig av sitt sätt att tro till oss i väst. Jag vill bli smittad av dem, för de har en tilltro till Gud som vi i Sverige saknar. Och om jag kan få en gnutta av detta och återvända till Sverige och kanske vara en spridare av den smittan, så är det värt det. 

Vi åker till Ecuador för vi följer vår gemensamma dröm. Det är detta vi haft som mål så länge. I april börjar nästa era i våra liv och då är det dags att sätta upp nya mål. Vi är bara dem vi är och gör inte detta för att vara speciella eller sticka ut. 

Detta inlägg var kanske något snurrigt och mission är verkligen så mycket mer än blonda barn på bilder bland mörkhyade som skickas hem till kyrkan och missionärer som besöker Sverige med konstiga kläder… Nej mission är här och nu. Alla kristna är en del i mission, och inte tilldelat en liten skara som fått ”mission” som kallelse från gud och åker till ett annat land…

Vi har en uppgift: att sprida det glada budskapet om Jesus Kristus, här och nu.

/Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: